Atunci e 360
Am luat pentru simplitate un triunghi echilateral, dar e irelevant, daca sunt toate cele 3 unghiuri, se compenseaza, oricat ar fi un anumit unghi.
Când a ajuns în punctul B şi face virajul spre C, el nu descrie unghiul B (al triunghiului), ci unghiul exterior triunghiului în punctul B.
...si la fel in punctul C, cand vireaza inapoi spre A.
In punctul A el nu executa niciun viraj, deci raman cele 2.
Insa... tot mai exista o necunoscuta.
Daca s-ar specifica tipul triunghiului, ar fi foarte simplu, insa triunghiul poate fi si oarecare, printre altele, iar in acest caz nu cunosti marimea niciunui unghi., deci nu poti sti cat au cele 2 (B si C).
Mi se pare o chestiune nu doar matematică, ci și de filozofică.
Poate să fie doar 2 viraje de 90grade(180 lei) sau poate să fie 3viraje. Depinde unde se află punctul A.
Depinde de masura unghiului A, caci acolo nu intoarce, fiind punctul de plecare si destinatia. Sa zicem ca triunghiul e echilateral; 60 de lei virajul B, 60 de lei virajul C, in total 120 lei. Dar cred ca este un leu 10 grade, altfel nu l-ar lua nimeni.
180 lei.
Daca ar fi si in sens opus, ar primi calatorul bani pentru virajul respectiv, sau care-i motivatia?
Ai putea să plătești și 0 lei, pentru că nu mi se pare bună taxarea făcută de acesta, poate este și ilegală, nu știu sigur.
0 lei merita o reclamatie la firma sau daca e privat oricum trebuie sa aiba afisat un tarif pe km.