Cine crede ca daca are o tigara in bot e mai cool, mai bengos se inseala amarnic. Mie imi provoaca repulsie un fumator (si eu am fumat si cred ca la fel eram pentru nefumatorii din jur).
Nu vreau sa mai spun la cei ce fumeaza decit ca foarte curind vor schimba fumul de tigara cu fumul de tămâie. Cred ca intelegi ce vreau sa spun.
Daca ele sunt diferite si vor altceva, inseamna ca au luta-o pe cai gresite, nu cred ca poti sa indrepti asta multi care fumeaza cred ca sunt cool mai laes la o vransta frageda, daca tu esti fata cuminte cu principii cauta alte fete ca tine, altfel iti vor pune conditia"daca nu numezi si nu esti cu ele la vorba nu mai esti prietena lor, cum a facut prima te abandonat.
Sa stai intr-o camera cu cineva care fumeaza ii mai rau. Pt ca tu inhalesti fumul ce provoaca tigara si ii mai rau ca ala ce fumeaza. Eu pot sa zic ca niciodata n-am sa fumez. toti din fam mea fumeaza, mami, tati si sorea mea. intr'adevar am incercat si eu. Dar niciodata nu mi-a cerut . Oricum sa convingi pe cineva sa nu faca un lucru care ii dependet de acel lucru... II F GREU .
E greu sa convingi o persoana sa se lase de fumat. mai ales daca a inceput de curand, are inca impresia k poate deveni dependenta si deci tinde sa isi mentina comportamentul. incearca sa afli care este motivul pentru care s-a apucat de fumat si eventual sa ii explici ca nu este un motiv destul de bun. crezi ca daca nu o sa mai fii prietena ei o sa o ajuti mai mult sa se lase? daca esti destul de hotarata k nu vrei sa te apuci de fumat, atunci poate ca prin exemplul tau o sa reusesti sa o determini si pe ea sa se lase, daca alte metode dau gres. succes
Cel mai simplu este cu o vizita la sectia de pneumologie a celui mai apropiat spital, desi poate este prea socant.
Pentru a o convinge doar din argumente verbale, este necesar sa identifici cauza pentru care s-a apucat si tabieturile care a apucat sa si le formeze. Eu de exemplu m-am lasat (dupa foarte multi ani) de fumat in momentul in care mi-am schimbat locul de munca, renuntand la cafea si la bere. Asta pentru ca ma obisnuisem ca inainte de a incepe lucrul si in fiecare pauza sa fumez cu colegii, schimbandu-mi locul de munca mi-a fost usor sa renunt la obiceiul asta. Am renuntat in acelasi timp si la cafea si la bere, intrucat intotdeauna le asociam cu tigara.
Am avut insa si un avantaj: nu am fumat acasa, nimeni din familia mea nu fumeaza si am multi prieteni nefumatori. Pe ceilalti ii trimit tot timpul in bucatarie atunci cand vin in vizita, sa fumeze singuri, cu usa inchisa si geamul deschis.
De acord cu assiris! in plus pot sa te asigur ca eu (am renuntat la fumat de foarte multi ani) am renuntat pentru ca cei apropiati au insistat si asta m-a ajutat, asa ca daca tu tii la prietenia ta cu fata aceea insista cat de des sa se lase, sa se lase, nu exista alta cale, sa fumeze putin si sa vada ca cei din jur insista sa se lase ea de fumat, ai putea vorbi cu familia ei si cu alti apropiati ai ei sa insiste pe langa ea sa se lase de fumat, o puteti ajuta, in nici un caz sa nu te apuci tu de fumat, iti va parea rau, byeee