Pai, uite una. Mi-a facut si mie mama odata, incearca!
La crema poti folosi orice vrei(mama a pus budinca). Uite reteta!
Ingrediente blat:
2 cescute ulei
6 cescute zahar
4 cescute lapte
8 cescute faina
4 linguri cacao
1 plic praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
coaja de la o lamaie rasa fin
un varf de cutit sare
Ingrediente sirop de insiropat:
600ml apa
lamaia ramasa fara coaja
3 linguri zahar
Ingrediente crema
2 plicuri praf de budinca de zmeura
1 plic praf de budinca de lamaie
150 gr unt
12 linguri zahar
1, 200 l lapte
Mod preparare blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunchiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.
Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea.
Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit.
In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.
Mod preparare sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul.Siropul se lasa la racit.
Mod preparare crema:
Se pun 700ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba.La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.
Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba.La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul(50 gr) si se lasa la racit.
Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se leaga mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata(poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!
elena5stefania întreabă:
anonim_4396 întreabă: