| TraficantX a întrebat:

Va rog sa imi spuneti si mie obiecte facute din acelasi material ca si mingiile de ping-pong...ca nu vreau sa cheltui bani pe mingi de ping pong pentru o fumigena big grin dau funditabatting eyelashes

Răspuns Câştigător
| bluebios a răspuns:

Daca stau bine sa ma gandesc poti sa-l folosesti si in stare lichida pentru ca acetona este si ea inflamabila.

Din nitroceluloza amestecata cu camfor mai sunt facute si filmele de la aparatele de fotografiat alea vechi, nedigitale si rolele de film de la cinematograf, materialul poarta denumirea de celuloid si este extrem de inflamabil.

| adelinutu1 a răspuns (pentru bluebios):

Rolele de la o caseta cu muzica sau cu film merge?

5 răspunsuri:
| bluebios a răspuns:

Susbstanta din care sunt facute mingile de ping-pong se numeste nitroceluloza. Acesta substanta poti sa o gasesti in magazine sub forma de nitrolacuri, in care nitroceluloza este dizolvata in acetona, dar poti lasa un recipient descoperit pana se evapora toata acetona si va ramane o substata solida.

http://www.kober.ro/......L2008.html

| bluebios a răspuns:

@TraficantX Din cate stiu eu nu prea mai sunt, nitroceluloza a fost inlocuita in mare parte de materile plastice care prezinta avantajul ca nu sunt asa inflamabile.

| TraficantX explică:

Alte obiecte numai sunt? de ex am vazut pe undeva ca pungile sunt din celuloid dinasta

| TraficantX explică:

Ok multumesc mult

Întrebări similare