Reteta crema de zahar ars
Ingrediente:
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit.
Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Pentru ca sa obtineti crema de zahar ars cea mai fina, vasul il puteti scufunda intr-o cratita mai mare, plina de apa
, pentru ca, crema dumneavoastra sa fiarba la bain-marie.
Se serveste rece, de la frigider.
Uita-te pe site-ul asta http://www.e-retete.ro/.Au retete destul de practice si ai de unde sa alegi, plus ca iti da si ingrediente si mod de preparare
Si as vrea sa adaug daca ati putea sa imi ziceti ingediantele si cum se prepar multumesc!
anonim_4396 întreabă: