Stau pe TPU, citesc, ascult muzica, ma vad cu prietenele, scriu pe blog.
Da, ştiu, mulţi se plâng că nu mai au timp liber, nici în cursul săptămânii şi nici măcar la finalul ei.
Şi totuşi, de pauze ai nevoie. Aşadar, ce faci în timpul liber?
Sa vedem ce opţiuni am avea.
Întâlniri cu prietenii. Toţi avem persoane dragi cu care ne face plăcere să stăm, alături de care ne simţim bine. Ne dorim să ştim ce mai este nou în viaţa prietenilor şi de asemenea ne face plăcere să le împărtăşim noutăţile noastre, să ne spunem păsurile şi aşa mai departe. Aşa se face că întâlnirile cu prietenii ocupă un loc important în viaţa multora.
Timp petrecut acasă, alături de familie. Din păcate deseori programul încărcat, urgenţele apărute pe ultima sută de metri şi chiar hobbyurile ne determină să nu mai stăm atât de mult alături de familie – de membrii ei cei pe care îi plăcem. Deseori se întâmplă şi ca rudele iubite să fie în alt oraş – aşa că uneori un pic de timp liber implică o călătorie până la ţară sau pur şi simplu o pauză la bunici, veri, mătuşi etc.
Mers la teatru, film, concerte. Alături de un prieten drag, alături de persoana iubită sau chiar în grup, timpul liber poate fi petrecut în mod foarte frumos la teatru, filme sau concerte.
Citit. Câte nu sunt cărţile pe care tot amânăm să le citim? Deseori multe. Uneori nu te simţi bine pentru a ieşi sau pur şi simplu nu ai chef, vrei doar să stai şi să te relaxezi. Cititul este o alternativă excelentă.
Cursuri. De la lecţii de dans şi cântat la diverse instrumente la cursuri de limbi străine – sunt o sumedenie cursurile ce pot fi urmate în timpul liber. Ajută la dezvoltarea personală şi nu numai, şi reprezintă un timp investit cu folos sau de plăcere pentru propria persoană.
Jucatul pe calculator sau la diversele console (Nintendo, Wii, PS3). Clar nu vorbesc aici de exces, însă un pic de pauză cu un joc pe placul fiecăruia – şi slavă Domnului alternative pentru toate gusturile sunt – nu strică. Desigur – şi aici o spun din proprie experienţă – poţi ajunge să ai şi febră musculară fie de la tenis/bowling/box/baseball/baschet sau alte jocuri (cel puţin pe Wii de care am şi despre care pot vorbi) sau chiar febră musculară la anumite încheieturi şi degete (la jocurile pe calculator) şi evident la o febră mai complexă dacă jucatul pe calculator include şi un volan force-feedback. Şi dacă amintim de joacă, atunci putem aduce în discuţie şi practicarea unor sporturi – amatorism sau de performanţă (deşi mai greu) – din nou sunt multe opţiunile şi acestea pot include şi timp petrecut alături de prieteni sau colegi cu care o persoană nu se vede decât de câteva ori pe săptămână.
Ieşitul în parc sau vizitarea unor monumente/muzee etc. Aerul liber are nenumărate beneficii aşa că nu mai e cazul să spun de ce o gură de aer proaspăt, o plimbare relaxantă sunt minunate opţiuni de activităţi de timp liber.
Hobbyurile. Este chiar recomandat să ai un hobby aşa că seara (ori în weekend) poate fi perioada în care verifici şi îmbogăţeşti colecţia de surprize Turbo sau timbre ori momentul în care ieşi cu maşinuţa RC pe o pistă amenajată (on- sau off-road), cu avionul sau elicopterul la câmp la zbor şi tot aşa.
Călătoriile. Scurte evadări la munte, la mare sau cine mai ştie unde – pauze de stres, lucru, schimbarea peisajului şi a aerului, calătoriile sunt cu siguranţă iubite de mulţi.
Cu bicla afara.la calculator latelevizor cu cainele afara.desenez.joc carti.
Kosminutza12 întreabă:
alexandra_4363 întreabă: