Nici 10%.
De ce?
Deoarece sunt încuiaţi .
Nu toţi părinţii sunt ca ai mei, aud de la prietenele mele chestii în genul "păi am fost cu mama în oraş, am mâncat o îngheţată, ne-am cumpărat farduri şi câte o pereche de pantofi..."
Mama mea nu îmi dă voie să fac chestii total neimportante (cum ar fi folosirea unei creme) deşi am 18 ani. Pe prietenul meu, cu care sunt de 2 ani, îl dispreţuieşte, deşi e cel mai cuminte băiat şi îmi interzice să stau seara în oraş cu el .
Crescând cu o mamă care mi-a interzis tot ce poate fi interzis, care nu ştie să vorbească cu propria fiică despre nimic (îmi amintesc, când eram mică şi trebuia să-mi vină menstruaţia pentru prima dată, nu mi-a zis nimic despre asta, şi a trebuit să aflu de la alte prietene şi să mă îngrozesc de ce îmi spuneau), am ajuns să aleg să nu îi povestesc nimic ceea ce ţine de stările mele interioare. Nu ţin minte să îi fi povestit vreodată că îmi place de un băiat (pentru că nu acceptă lucrurile astea), sau că sunt tristă, sau că m-am certat cu cineva, sau... orice. Discuţiile noastre se limitează la vreme, mâncare, eventual o mică conversaţie superficială.
Este trist, dar îmi va folosi pe viitor. Voi şti cum să mă comport cu copiii mei, având-o ca exemplu negativ pe mama.
Da: ) Eu ii zic mamei aproape tot pentru ca ea aRe mereu sOlutii la probleme mele:d
Nup...pentru ca unele sunt lucruri sunt mai intime de ex nu le-am spus ca am ubyt sau cand iau note proaste le zic doar pe alea bune si alte chestiii
La mine parintii ma asculta dar cate unele chestii nu le zic(de ex. daca imi place de cineva), mama intotdeauna imi zice sa vorbim si mi-a spus la ce trebuie sa ma astept de la adolescenta.
NU! Doamne fereste...ei traiesc in epoca lor ei nu stiu ca lucrurile s-au mai schimbat in generatia noastra si nu ne inteleg... avem ganduri TOTAL diferite fata de parinti nostri.mai bine vorbesti cu prietenii.sau rude tinere 13-19 :-D nucred ca te-ar intelege pentru ca ei inca traiesc in epoca de piatra
Nu chiar totul.
De ce?
Pentru ca, cateodata nu trebuie sa stie ca ma pedepsesc sau ma cearta.
Pt ca ei sunt singuri care te inteleg si te pot ajuta! Acum depinde de parintii fiecaruia...
Mama stie cam tot ce fac, tata nu atat de mult pentru ca nu am timp sa stau cu el ft mult la taclale pentru ca e mereu mai plecat, dar de obicei le spun totul pentru ca ei sunt cei mai in masura sa-mi dea sfaturi, ei daca voi gresi vreodata intr-o situatie sunt singurii care vor vrea sa ma ajute, proababil multi prieteni ar ridica din umeri sau mi-ar intoarce spatele, dar macar stiu ca ai mei mereu trebuie sa ma inteleaga pentru ca vor nu vor sunt tot copilul lor, ei mau adus pe lume ei trebuie sa ma creasca.
Poate sa le ascud si lor chestii marunte, gen :am incercat sa fumez, cand am fost in club am stat cu un tip cu 17 ani mai mare ca mine ceva prostioare mici de moment, poate le mai ascund dar de obicei am o realatie deschisa cu ei, si stiu totul! e cel mai bine ca ai tai sa iti fie "cei mai buni prieteni"
Eu nu îi spun mamei fiindcă ea e bătută în cap de la natură și interpretează tot cum vrea ea. Apoi începe cu cicălelile că vezi Doamne, n-am înțeles. Mama nu e o tipă tolerantă, nu are niciodată chef de "prostiile mele" și apoi face pe nevinovata când e binedispusă "dar tu de ce nu vorbesti cu mine si nu-mi povestesti nimic?" Prefer să rezolv problema singură sau să evit până să trebuiască să îi spun.
De tata nu se pune problema. Sunt divorțați și să fiu sinceră îmi pare uneori indiferent.
Nu,adica din punctul meu de vedere,eu prefer sa tin in mine,nu stie nimeni nimic despre mine,poate ca da,e mai bine sa la spui, dar eu nu fac asta, fiecare cu viata lui:*
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: