Buna!
FURSECURI CU CIOCOLATA SI NUCA
15 g. unt, 4 albusuri, 300 g. zahar pudra, 2 linguri faina, 75 g. cacao, 1 lingurita cafea instant, 125 g. miez de nuca, tocat.
Pornesti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Ungi tava de copt cu putin unt sau ulei si tapeteaz-o cu hartie. Cu un mixer electric bati albusurile spuma tare.
Adaugi zaharul, faina, cacaua si cafeaua instant, dizolvata intr-o lingura de apa, si mixezi iar pana la omogenizarea compozitiei. Incorporezi nuca tocata, cu cutitul (nu macinata!) si untul topit. Lasi compozitia la rece minim 2, 3 ore, ca sa devina mai densa.
Pune cu lingurita din acesta compozitie in tava de copt (o lingurita plina varf),
lasand spatiu suficient, deoarece cresc mult la copt.
Coace fursecurile timp de 10-12 minute, in cuptorul preincalzit, la 165-170 grade C.
Lasi fursecurile sa se raceasca timp de 1 minut, iar apoi, cu ajutorul unei spatule, transfera-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca complet (daca le lasi mai mult, se vor lipi de hartie, si le vei scoate mai greu).
BRIOSE DE CIOCOLATA
280 g. faina, 125 g. unt, 100 g. ciocolata fina cu lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 100 g. zahar, 1 ou, 250 ml. lapte batut, 200 g. ciocolata de lapte pentru glazura.
Incingi cuptorul pana la temperatura de 180 grade C, depinde ce cuptor ai acum.
Aranjezi hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, la coacerea brioselor.
Tai in bucati ciocolata cu lapte, pui intr-o punga de plastic si treci cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine, sau faci asta ajutandu-te de robotul de bucatarie, daca ai bineinteles.
Amesteci faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt.
Bati oul intr-un alt vas, adaugi zaharul, untul moale si laptele batut si amesteca-le bine.
Incorporeaza masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amesteci bine toate ingredientele, pana obti un aluat omogen. Imparti aluatul in cantitati egale, asezi fiecare bulgar de aluat in cate o adancitura, apoi dai totul timp de 20-25 minute la cuptor.
Scoti tava si mai lasi briosele in tava inca 5 minute, apoi ia-le din forme si aseza-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Topesti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte si glazurezi briosele.
Te-am pupat!
rosettethedesignerofthemasterpieces întreabă:
ledzeppelin întreabă:
Maria_Cristina_1999_fAD0 întreabă: