Minitarte umplute cu budinca
Pentru aluat iti trebuie:
300 g faina
2 oua
100 g zahar
150 g unt
1/2 plic praf de copt
sare
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura iti trebuie:
400 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 oua
170 g zahar
200 g alune
4 linguri miere
Pregatesti asa:
Pentru inceput pregatesti un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand energic oul cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat.
Adaugi untul la temperatura camerei si incorporezi faina cu praful de copt.
Framanti un aluat fraged si-l lasi la frigider 30 de minute.
Intinzi o foaie si tai sase cerculete putin mai mari decat formele de minitarte.
Pui aluatul in formele unse, imbracand si peretii. intepi cu furculita, le asezi pe o tava si le coci circa 10 minute.
Caramelizezi zaharul cu mierea, adaugi alunele zdrobite, amesteci si lasi sa se racoreasca.
Amesteci caramelul cu budinca, cu ouale si umpli tartele.
Le mai dai la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
Desert cu frisca si nuci
Iti trebuie:
500 g frisca
4 oua
3 portocale
200 g zahar
4 linguri cacao
250 g miez de nuca
3 linguri miere
Pregatesti asa:
Pe baie de aburi, mixezi cacao cu zaharul si putina apa pe foc, pana cand se topeste zaharul.
Lasi la racit, iar dupa aceea adaugi galbenusurile unul cate unul.
Bati albusurile spuma si le incorporezi in amestecul de cacao, impreuna cu frisca.
Adaugi nucile taiate marunt.
Ungi o tava mare de cozonac cu putin ulei sau o tapetezi cu celofan, torni compozitia si o lasi la rece cateva ore.
Inainte de a o servi, scoti parfaitul, il asezi pe un platou si-l ornezi cu miez de nuca trecut prin miere si cu felii de portocala.
Pofta buna!
Desert cu alune si ciocolata
Iti trebuie:
150 g unt
100 g alune de padure
300 g ciocolata menaj
forme de hartie
Pregatesti asa:
Pui alunele la cuptor cateva minute, si dupa ce le scoti din cuptor le freci bine cu un prosop de bucatarie pentru a indeparta cojile.
Intr-un vas termorezistent, rupi ciocolata bucatele, adaugi untul si incalzesti deasupra unui vas cu apa care fierbe, amestecand in contiuu.
Cu o lingurita umpli formele de hartie cu compozitia de ciocolata si pui deasupra cateva alune.
Lasi cosuletele la rece cateva ore.
Pofta buna!
Fursecuri cu ciocolata
Iti trebuie:
3 oua
300 g faina
150 g unt
50 g cacao
80 g zahar
200 g crema de ciocolata
1 esenta de rom
1 lingurita praf de copt
2 linguri coniac
coaja rasa de portocala
Pregatesti asa:
Spargi ouale unul cate unul pentru a te asigura ca sunt proaspete.
Se lasa la temperatura camerei crema de ciocolata din comert.
Cu ajutorul unui mixer amesreci ouale cu zaharul, coniacul, esentele si coaja de portocale.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se pune crema de ciocolata din comert si se amesteca din nou.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Se adauga treptat din ingredientele uscate si ouale si se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale si pufos.
Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 40 de minute.
Se fac bilute sau se taie aluatul cu forme si se dau la cuptor pentru 8-10 minute, cat sa treaca testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata se presara zahar pudra.
Pofta buna!
Desert cu mascarpone si fructe
Iti trebuie:
12 piscoturi
200 g mix de fructe deshidratate
1 ciocolata neagra
300 g mascarpone
300 g frisca
150 g crema de branza
10 linguri zahar pudra
1 pliculet gelatina
Pregatesti asa:
Pentru inceput mixezi crema de mascarpone cu crema de branza si zaharul.
Adauga frisca batuta bine si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic.
In compozitia astfel obtinuta, incorporeaza ciocolata, piscoturile rupte in bucati si fructele deshidratate maruntite.
Rastoarna totul intr-o forma de chec tapetata cu folie.
Lasa la rece cateva ore, dupa aceea rastoarni si ai grija sa indepartezi folia cu atentie pentru a nu strica forma desertului.
Pofta buna!
Pere in foietaj
Iti trebuie:
1 pachet aluat de foietaj
100 g ciocolata neagra
5 pere
100 g zahar
1 lingura miere
1 anason
2 cuisoare
1 baton scortisoara
1/2 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
4 galbenusuri
2 linguri faina
500 ml lapte
3 pliculete zahar vanilat
200 g zahar
Pregatesti asa:
Speli perele si le cureti de coaja si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-o cratita pui la fiert 1 litru de apa, zaharul, mierea, sucul de la jumatate de lamaie si aromele mentionate.
Dai acest amestec intr-un clocot si adaugi perele curatate de coaja.
Intre timp, fierbe 450 ml de lapte impreuna cu 100 g de zahar si zaharul vanilat.
Separat, freaca galbenusurile cu restul de zahar.
Adauga faina si laptele ramas.
Compozitia astfel obtinuta, subtiaz-o cu laptele fierbinte.
Pune-o pe foc si amesteca energic pana se ingroasa.
Pui patrate din aluatul de foietaj in vase de ceramica.
Repartizeaza crema de vanilie, apoi asaza in fiecare cate o para.
La final, adauga ciocolata rasa si lasa la cuptor, la foc mic, 20 de minute.
Pofta buna!
Desert cu mere si scortisoara
Iti trebuie:
6 mere
70 g unt
1 l vin
cateva boabe de scortisoara
anason
1 lingurita cuisoare
5 linguri zahar
Pregatesti asa:
Tai merele in jumatate pe lungime si le scobesti cotorul.
Nu le cureti de coaja.
In miezul fiecarui mar, pui putin unt, cat iei cu un deget.
Asezi merele intr-o cratita in care sa incapa toate, sprijinite unele de altele, sa nu se miste la fiert.
Peste mere, torni vinul si pui zaharul.
La final, arunci si condimentele si pui oala la fiert.
Trebuie sa fiarba 30 de minute la foc mediu, pana cand sunt moi.
Pofta buna!
Ce zici de:pandispan,un tort cu fineti,prajitura cu banane,briose cu vanilie sau cu ciocolata, placinta cu capsuni si afine si un tort de portocale, kiwi si mango.