| Ser9iu a întrebat:

Vreau sa invat parkour repede, ce site uri imi recomandati? sau pentru scheme.backflip etc...

48 răspunsuri:
| Soricelul_Albert_1994 a răspuns:

Este vreun profesor care locuieste in radauti si stie parkour cum trebuie adica toate schemele

| leo1020 a răspuns:

Mai intai parkour nu se invata repede trebuie luni de exercitiu si in al doilea rand nu se invata de pe situri.Insa te poti uita pe youtube sau inveti de la cineva, oricum bafta!

| clauz a răspuns:

Scrie valuts pe google si intra pe youtube si fa din alea apoi fa backflip eu am 1 an de parkour si abia il pot

| SuRaChId a răspuns:

Incearca ceva usor cum ar fi precizia

| DMihaiG4 a răspuns:

Cel mai important lucru e sa nu iti fie frica si pe urma iti trebuie putere si apropo trebuie sa te antrenezi mult.Succes!

| LiviuDllk a răspuns:

Parkouru este pentru distractie:D.....Eu intr-o luna am invatat sa fac parkour uitati-va ce fac impreuna cu prieteni mei...:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=7tcoLo3xL8U

| Nastase02 a răspuns:

Trebuie sa faci mul sport alearag mereu pe zi o saptamana si dupa aia incepe sa te uiti pa parkour

| Nastase02 a răspuns:

In primul rand, varsta are un rol important in felul �n care te antrenezi. Corpul inca este in crestere si dezvoltare (pe toate planurile, inclusiv mental) pe perioada adolescentei, asa ca, cel mai sigur este sa te feresti p�na la v�rsta de 15-16 ani de elementele si tehnicile care �ti supun corpul la conditii extreme de stres. �nainte de aceasta v�rsta, cea mai buna metoda de ati dezvolta abilitatile de parkour pentru mai t�rziu este sa te concentrezi pe excercitii de fitness, agilitate - �n general controlul miscarilor. Pentru aceste lucruri, activitati, escaladari, stiluri mai putin agresive de arte martiale si sport �n general sunt recomandate, primele doua pentru agilitate si control, ultima pentru fitness. Gimnastica este de asemenea folositoare, chiar daca gimnastica competitionala risca sa �i expuna pe cei mai tineri practicanti la un stres enorm, uneori insuportabil. Poti lucra de asemenea si la aspectele tehnice ale parkour-ului p�na la aceasta v�rsta de 15-16 ani, dar evita pe c�t posibilul aterizarile dure (sarituri pe distante mari sau de la �naltime). Una dintre cele mai bune metode de a �ncepe antrenamentul de parkour este sa �ti dedici putin timp pentru a afla ce este de fapt Parkour. Vei �ntelege multe lucruri prin antrenamentul propriu-zis, dar pentru a sti cum sa te antrenezi, cu ce scop si ce sa dezvolti, trebuie sa ai o idee de ceea ce este parkour �n primul r�nd. Daca ai auzit de Parkour, atunci probabil ai si vazut c�teva exemple de parkour. Daca ai putin timp sa te uiti la cele mai bune videoclipuri de pe internet, ai deja o idee despre cum si ce ar trebui sa faci, iar acest lucru este o idee buna, dar este o idee buna �n aceeasi masura sa te familiarizezi cu exemplele persoanelor mai putin experimentate, pentru a recunoaste diferentele dintre un practicant experimentat care deja se misca fluid si natural si unul care este �nca �n procesul de a �nvata anumite elemente. Este o idee foarte buna de a �ncepe antrenamentele de Parkour alaturi de alti practicanti mai mult sau mai putin experimentati deoarece �n locul ales de acestia se vor gasi multe obstacole si �ti vor putea indica obstacolele cu care ai putea �ncepe. Este totusi absolut posibil sa �nveti parkour fara a fi �n preajma unor persoane cu experienta. Necesita mai mult efort, mai multa atentie, mai multa precautie, dar avantajul este ca te face sa te g�ndesti mai mult la o anume miscare, astfel �nteleg�nd-o mai bine si probabil ajung�nd sa o executi mai bine (a se intelege - in stilul tau, miscarea av�nd un sens profund pentru tine, un sens inexplicabil altora). �n acest demers, resursele de pe internet sunt indispensabile deoarece, �n caz ca ai uitat, �nveti prin imitare. �n al 2-lea r�nd, acest lucru te va determina sa nu neglijezi aspectele psihice ale Parkour-ului. Un element vital �n Parkour este sa �nveti sa recunosti si sa �ndepartezi frica, iar antrenamentul afara �ti va da posibilitatea de a �nvata metode de depasire a fricii �n conditiile �n care consecintele sunt relativ minore. Daca te antrenezi �nauntru, capacitatile tale fizice se vor dezvolta probabil mai rapid, dar frica de obstacole si accidentari va ram�ne. Frica va reveni oricum �n unele momente dar este mai bine sa �nveti sa te descurci cu frica la tehnici mai complexe dec�t la miscarile de baza. Totodata, exista pericolul ca elementele �nvatate �n casa sa fie �nvatate gresit. Afara, daca �nveti o miscare gresit, �ti vei da seama imediat pentru ca rezultatul va fi de obicei accidentarea. Pentru a �nvata o miscare corect va trebui deci sa o repeti si sa cauti sa o �mbunatatesti. �nauntru �nsa, poti �nvata o miscare fara sa te accidentezi si astfel nu vei sti daca este gresita sau nu, si mai mult, nu vei simti nevoia sa �mbunatatesti tehnica. Cel mai simplu element pe care �l poti �ncerca este o saritura, fie de pe loc, fie din alergare. Oricine poate alerga si sari, dar cum acest element constituie baza multor miscari mai t�rziu, merita sa consacrati c�teva sesiuni de antrenament pentru a deprinde tehnica si a �ntelege pe deplin miscarea. O greseala comuna la saritura din alergare este executarea pasilor din ce �n ce mai mari (sau mai mici), chair �nainte de saritura, pentru a ajunge pe piciorul cu care te vei �mpinge pentru a sari, metoda care de fapt �ti �ngreuneaza saritura si o scurteaza. Sariturile de pe loc, de pe doua picioare sunt mai putin fluide dar sunt de asemenea indicate, mai ales din punct de vedere tehnic pentru ca, spre deosebire de saritura din alergare, saritura de pe loc este simetrica �n care ambele parti ale corpului actioneaza egal si �n acelasi timp. Detalii pentru fiecare element le poti gasi explicate sumar pe internet sau demonstrate de la persoane cu experienta. Exista multe tipuri de sarituri si multe elmente care ar trebui �nvatate, �nsa tehnica si detaliile acestor elemente nu fac obiectul acestui articol. Dupa ce ai �nvatat sariturile si sariturile de baza (antrenament, antrenament si iar antrenament, p�na la perfectiune), poti aloca c�teva sesiuni de antrenament �nvatarii rostogolirilor la sol si rostogolirile din aterizare. Cu siguranta acestea nu sunt singurele sfaturi de care trebuie sa tii cont la �nceputul antrenamentelor, dar este cel putin un punct de plecare, urm�nd sa te informezi �n functie de preferinte si posibilitati.

| Mananu a răspuns:

Http://parkourworldromania.blogspot.com intra da vezi ca astea sunt doar primele 3 ziile de parkour ale mele

| Dark_Klauz_1999 a răspuns:

Frate daca vrei sa inveti iti trebuie o perioada eu fac de 2 ani aproape 3 si am inatat doar wall flip

| Dark_Klauz_1999 a răspuns:

Frate e greu de tot sa faci back flip eu fac acest sport de 2 ai si debea am invatat wall flip si front flip si buterflip mi-a luat 1 an si ceva sa fac aceste schme si nu te grabi eu iti urez succes dar mai intai incearca la scoala pe saltele sau pe o trambulina sa prinzi curaj

| Daniel_Valentin_1993 a răspuns:

Ma degeaba te uiti pe site-uri de acolo nu poti invata nimic si eu maine voi invata parkour de la un baiat parkouru nu se invata din viata ci din experiente parkourul este foarte greu cred ca o sa imi fie extrem de greu mie fiindca este o schestie noua iti trebuie forta agilitate elasticitate cele de pe net sunt unele trucate dar altele nu sunt dar ceilalti sunt deja profesionisti si sa nu iti fie frica si apropo Baftabig grin Cu Parkour Iti urez noroc

| catalin_3695 a răspuns:

Am doar 13 ani si vreau sa invat mai mult decat stiu ma poate ajuta cineva

| mihai_4304 a răspuns:

Daca e cineva din Vilcea care vrea sa invete parkour, stiu eu cativa antrenori daca aveti nevoie sau chiar daca stiti destul de bine PK contactati-ma la ID: dark_thunder_world@yahoo.com

| Valentin_Timbota_1990 a răspuns:

Si eu nu fac parkour de mut dar nu stiu prea multe scheme asa ca spuneti-mi un site de unde sa fac rost de scheme deaste (mersi)

| Yt_Bogdy_1999 a răspuns:

Deci... oamenilor. unii din voi nu stiti diferenta dintre parkour (pk) si freerun (3run)
Ei bine. parkourul este cel legat de : kong dash lazy volt si alte lucruri legate de maini... iar 3run e legat de asa zisele '' flipuri '' cum ar fi : front flip. Side flip. Back flip. Ei bine in unele privinte aveti dreptate la faza cu cond. Fizica si agilitatea. Dar aceste stiluri nu se invata usor. Eu am acum 15 ani si fac pk de la varsta de 13 si abia pot sa zic ca sunt un "pro " dar ei bine sunt un amator profesionist. In aceste arte caci acestea nu sunt sporturi. Ai nevoie de multa munca nu doar de o saptamana. Back flipul pe sol se invata in luni cu antrenament. cam atat amavut de zis... scuzati cuvintele scrise gresot. Dar scriu cu telefonul si imi e greu cu touch-ul

| Dan_Raul_1991 a răspuns:

Si eu fac Parkour si am un mic canal de You tube dacă vreți sa mahttps://youtu.be/AkoPhS0mqu4 vedeti