| adrian_7273 a întrebat:

Vreau un sfat.Eu sunt un jucator bun de fotbal si cand sunt la antrenament sau cu prietenii fac fel de fel de artificii si scheme pase spectaculoase. Dar in meciuri mi-e frica ca no sami iasa si o sa ma fac de ras... Si toata lumea care vede un antrenament de al meu si un meci de al meu imi zice de ce in meci nai jucat atat de bine de ce n-ai facut schemele alea? ...Intrebarea mea Cum as putea sa depasesc frica asta ca nu imi va reusi nimic in meci si ca ma voi face de ras? multumesc anticipat!

12 răspunsuri:
| m4them4tic a răspuns:

In primul rand, in fotbalul mare e bine sa joci simplu, asta daca nu ai o viteza de invidiat atat de deplasare cat si in executii.
Dar cred ca nu faci parte din fotbalul mare si asta iti da sansa sa faci astfel de mingicareli de care vorbesti.
Si eu aveam o astfel de frica atunci cand am fost mic si mergeam de faceam fotbal la o scoala de profil, insa frica asta a trecut cu timpul.
Ai incredere in tine! Daca nu iti iese o data, nu iti iese nici a doua, exersezi mai mult si pana la urma o sa iti iasa sau daca nu iti iese, incearca altcevabig grin, alta mingicareala!

| r8driver a răspuns:

Gandeste-te k esti la antrenament atunci cand ai un meci.

| Jupiter a răspuns:

Si daca o sa te faci de ras, ce? Fa-te de ras!

| fcsb32 a răspuns:

Ai incredere in tine si joaca cu placere

| flower a răspuns:

In primul rand trebuie sa te gandesti de unde ti se trage toata frica asta de esec pe care o resimti in momentul meciurilor. Poate suferi de trac precum actoriihappy...se poate intampla ca, tu sa fi o persoana emotiva( inconstient), iar dorinta ta de a fi mereu foarte bun si de arata si celorlalti ce poti face tu cu o minge sa nu fie suficient de puternica pentru a trece de faza de emotivitate care te cuprinde la meciuri. Incearca sa faci urmatorul lucru-este greu dar trebuie sa te straduiesti altfel risti sa nu iti faci cunoscute realele calitati- cand ai meci, incerca sa nu te mai gandesti la miza jocului; joaca ca si cum ai fi la un meci cu prietenii, incearca sa fi degajat.nu te mai stradui atat. fa abstractie de public si joaca ca si cum ai fi in spatele blocului sau pe un teren drag tie pe care obisnuiesti sa joci o minge cu prietenii, sau in oricare alt loc care iti place tie! In loc sa te gandesti ca vei rata o minge, mai bine spune-ti ca daca ratezi acum data viitoare sigur o trimiti pe directia doritawinking...stii si tu. din greseli invata omulhappy. daca ceea ce ti-am spus sa faci nu te va ajuta- dar te rog sa incerci- atunci mergi la un Dr.Psiholog( nu e Dr. pentru cei cu capul big grin), te va ajuta sa iti infrangi temerile! Mult noroc si ai grija sa nu devii inabordabil cand vei fi un mare fotbalistwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Maii baiete, tu esti tinar sau fotbalist, daca intelegi.Intr-un sport daca ai timp sa gindesti in timpul actiunii e ceva normal sa pierzi.Iti recomand sa-ti gasesti acea placere de a juca sincer exact ca la antrenamente.Normal de ce sa-ti fie frica? Nu faci decit sa joci fotbal...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Tu esti las sau fotbalist? Alege! Te felicit ca sti sa joci asa cum joci. Nu trebuie sa te intimidezi atunci cand joci un meci normal. Ba dimpotriva! Ar trebui ca dorinta aceea de a juca, ca acele scheme minunate, ca acest talent ascuns sa fie aflat de toata lumea. Arata'le tuturor ca esti mult mai bun decat pari, si demonstreaza'le spectatorilor ca ascunzi talente necunoscute. Nu trebuie sa dai dovada de lasitate, ci de curaj, doar esti baiat nu? Ce naiba?! Daca ratezi asta e. NIMENI NU-I PERFECT! Gata! Ia'ti adidasii in picioare, si fa furori pe teren!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uita-te la ronaldinho, nu tot cee ce face el iese in proportie de 100 la 100 deci nu ai de ce sa-ti fie frica incearcale intr-un meci si ai sa vezi ca o sa fie okwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mereu cand vei juca fotbal gandeste-te la ce faceai tu acasa si totul va fi bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se intampla si mie si mi am dat seamea ca la antrenament nu sunt asa stresat ca in timpul meciului si datorita acestui fapt pot face schemele in voia mea pe cand in timpul meciului daca pierd mingea se pot intampla multe... eu am incercat sa fiu la fel de calm si in timpul jocului si am reusit.Chiar daca nu fac schemele care le fac la antrenamente dar stapanesc mai bine jocul si sunt sigur pe mine...deci eu zic sa joci cu acelasi calm ca la antrenamente(sfatul meu)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu baga in seama ce spun ceilalti am trecut si eu prin asa /ceva incerca si o sa reusesti

| deea_7042 a răspuns:

Ca sa nu-ti mai fie frica trebuie sati imaginezi ca nu ai fi la antrenament si ca esti afara cu prieteni si incerci sa le arati! si mie mi s-a intamplat eu sunt fata si joc handbal