| MitroKta a întrebat:

Buna ziua!
Domnilor administratori, in primul rand dumneavoastra se adreseaza intrebarea mea. De fapt sunt doua:
1. In primul rand, constat ca tot mai multe din intrebari sunt puse in legatura cu temele de la scoala. Ceea ce este cel putin ingrijorator, este ca ele se inmultesc cu toate ca cei care le pun sunt aproape huiduiti si batuti cu pietre- la figurat, la cele mai multe raspunsuri. Si nu sunt deloc prea multi care sa incerce sa le dea un raspuns civilizat si o rezolvare.
2. In al doilea rand, si cred ca este mai grav decat primul, vad ca pe zi ce trece, TPU se transforma incet incet intr-o arena de lupta intre cei care se considera "atei" si cei care se considera "religiosi". Printre drepturile omului se numara atat dreptul la libera opinie cat si dreptul la religie/ sau forma de credinta/ necredinta- nu stiu cum s-o numesc.Dar asta nu inseamna ca avem dreptul sa ne adresam invective si injurii unii altora, pentru faptul ca fiecare crede sau nu intr-o divinitate sau mai multe.
Concluzie. In ambele cazuri fac apel la intelegerea atat dumneavoastra ca administratori, cat si a dumneavoastra utilizatorilor si propun ca sa facem o sfortare, haideti sa fim macar rationali. Acum ma adresez utilizatorilor: oare nu putem sa fim mai intelegatori cu cei care cauta sa isi faca temele cu ajutorul nostru(eu nu am apelat la aceasta optiune, asa ca nu ma bagati in aceeasi oala)? Nu le iau apararea, dar daca nu vreti sa ii ajutati, nu le raspundeti. Dar nu ii mai faceti in toate felurile. Iar, in legatura cu punctul 2, oameni buni (sau rai), eu acum stiu ca fiecare are undeva in inima lui dorinta ca si alti oameni sa mai creada ca el- si e firesc ca unii sa incerce sa ii convinga si pe ceilalti de parerea/credinta lui. Dar asta nu se face cu invective la adresa celorlalti. Insa marea problema o reprezinta categoria acelora care pun intrebari doar ca sa agite spiritele, cei care baga batul in cuibul de viespi.
Inca o data, fac apel la ratiune- sau la orice alta calitate de a privi si analiza impartial lucrurile: oare chiar este nevoie ca domnii administratori sa recurga la actiuni de restrictionare? Suntem oameni amintiti-va: Gandesc, deci exist. Haide, va rog, nu numai eu, ci sunt convins ca nu numai eu ci si altii au observat problema: haide sa fim mai umani, doar ziua de 1 ianuarie a fost ziua mondiala a pacii. Va urez succes si promit sa intaresc bine spinarea, in asteptarea comentariilor!

3 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Promblema asta am vrut sa o ridic si eu in urma cu ceva timp.
Trebuie sa stii ca regulamentul TPU.interzice efecuarea temelor pe site.Cei care se grabesc sa dea raspunsuri o fac ( cred eu) pentru puncte sau/si fundite.
La categoria religie de obicei nu ma bag de cand am vazut acea concurenta dintre atei si crendiciosi.
Pe orice site exista asfel de probleme.

| LolaLollita a răspuns:

Nu cred ca voi intra intr-o discutie din domeniul religie, tocmai din cauza ca multi nu stiu sa converseze, sa accepte faptul ca fiecare are dreptul la o opinie, la o parere. Pana la urma de asta se pune o intrebare, pentru a afla mai multe opinii.
Legat de teme, regulamentul interzice rezolvarea lor pe site. De multe ori am citit, macar de curiozitate, ce "pretentii" au cei care cer ajutor. Rezumate, compuneri, exercitii la matematica rezolvate... Si inca de la varste mici. Eu raportez aceste intrebari aproape mereu. Singurele pe care nu le raportez sunt cele care chiar cer un sfat, care nu stiu sa rezolve ceva anume si cer o indicatie, nu tot raspunsul.

| 12faly56 a răspuns:

Ori ca esti crestin sau ateu in ambele cazuri trebuie sa ne pastram decenta si cei 7 ani de acasa si sa ne contrazicem cu argumente.