Sunt perfect de acord. Oricum, e cam ciudat ca unii sa trebuiasca sa isi munceasca creierii, iar altii sa astepte sa le pice para malaiata in gura...
Salut initiativa, sa speram ca acelasi lucru e valabil si pentru restul. Si sa speram ca oportunistii nu o sa se foloseasca de cei ce vor teme ca sa mai obtina cate-o fundita. Deci fratilor, cu riscul de a repeta ce a spus doamna ardnaxur1961: Le faceti un rau daca ii ajutati la teme, nu un bine!
Si eu! Pentru cei ce pun intrebari de genul asta, puneti-va mintea la contributie!
Astăzi am raportat 5 întrebări care cereau rezolvarea temelor,și eu merg la școală am și eu teme dar nu mi le rezolv pe site,îmi folosesc mintea,și în plus am niște profesori extrem de înțelegători, dacă nu știu un exercițiu le spun a doua zi și mă scoate la tablă să încercăm să facem exercițiul, nu cred că dacă le-ar spune profesorilor lor că nu a înțeles ceva profesorii nu le-ar explica.Se vede de fapt ei nu vor să învețe.
Eu zic sa ii raportam si pe cei care le ofera raspunsurile, astfel ii descurajam sa ii mai ajute
Ai dreptate dar de multe ori ii "ajutam" pentru ca dorim sa facem o fapta buna si in cazul meu, ma pun in situatia lor si de multe ori multora le este "sila" sa dea o cautare pe "Google" sau sa se documenteze din orice alta sursa!
Mereu vor exista persoane care cersesc ajutor pentru temele primite acasa, marea majoritatea cu acest prost obicei sunt copii pana in clasa a 7-a sa zic care nu inteleg prea bine scopul acestui site, o avea TPU ca obiectiv principal ajutorarea persoanelor cu diferite probleme dar nu probleme de matematica.
Mie-mi convine, eu la scoala le dau temele colegilor, poate ca nu e bine dar imi dau cate 1-2leu pe tema )!
Bună.
Nu am răspunsuri postate câte raportări fac privind acest "flagel"!
Te susțin și eu.
O seară liniștită să ai.
Pa, pa.
Cei care raspund la teme trebuie sa stie ca mai devreme (raportata de catre useri) sau mai tarziu (stearsa de moderatori) acea postare va disparea si o data cu ea si punctele si fundita! Asa ca sa nu se mai oboseasca degeaba sa-si arate desteptaciunea si sa nu mai alerge dupa cele 50 de puncte cat face un raspuns, ca o sa le piarda!
Eu i-am propus lui Catalin ca sa gaseasca o modalitate de a-i penaliza cumva si pe cei care raspund la teme. Noi, userii putem sa dam stupid si nefolositor la acele respunsuri date puturosilor! Poate asa ii descurajam pe zelosi.
SI eu sunt de acord cu ce spui tu, ba chiar m-am si luat de cativa ca cereau o compunere sau ce naiba mai cereau.
Intotdeauna am raportat temele. Foarte bine ca ai deschis aceasta discutie. Te felicit pentru ideea de a da si altora aceasta solutie de combatere a temelor si te sustin in ceea ce priveste subiectul "anti-teme" pe acest site!
In principiu, de acord! Dar am doua obiectii :
Prima : ref. la "raportati tot ce inseamna TEMA"! Unii useri,fara "state" vechi pe TPU, nu cunosc aceasta interdictie! Nu ar fi mai pedagogic sa fie atentionati mai intai dupa care, daca incalca din nou interdictia, sa fie raportati? In felul acesta, "kinderii" seniori, nu ar face exces de zel alungand de pe site pe noii veniti.
A doua : unele intrebari,chiar daca au ca obiect o tema,prin felul in care sunt formulate arata clar ca acel copil are o problema de intelegere a temei care nu-i permite finalizarea ei. Acesti copii trebuiesc AJUTATI, nicidecum raportati!
Ca atare, IN MOD SELECTIV, EU II VOI AJUTA PE TOTI CEI CARE, INTR-ADEVAR, AU NEVOIE DE AJUTOR LA TEME. In plus, le sugerez "kinderilor " seniori sa nu faca exces de zel fara discernamant
@alessia5158: Sunt noi pe TPU? Cat de "nou" sa fii incat sa nu fii in stare sa citesti un nenorocit de Regulament? Ca scrie clar acolo ca nu se rezolva teme! Deci, noi sau vechi, nu au nicio scuza!
Ionut299273 întreabă: