Pai spune-le parintilor pur si simplu daca ascunzi acest lucru oricum se va afla la un moment dat.
Si poate te vor mustra dar este bine sa le zici acum nu lasa pe data viitoare.Pentru ca la sedinta cu parintii o s ale zica dirigintele/diriginta ca ai luat udoi de 4. Si atunci v fi foarte foarte neplacut ca ai ascuns acest lucru.
Pai am fost foarte obosita si m-a durut capul si profa mi-a pus intrebari despre lectii vechi
Nu le spune dacă nu întreabă, iar dacă întreabă asa:
-ai luat vreo notă azi?
le spui celelalte note care le-ai luat.
Eu așa zic: " off. ce greu a fost azi la geografie ne-a dat să facem ceva și n-a știut nimeni din clasă, încât ne-a pus 4 la toți"
" la română n-am știut că trebuia să facem referatul/exercițiul ăla și am făcut altceva, și așa mi-a pus 4"
la mine merge. Mai ales când mă prefac.
Mai intai explica-le cat de greu a fost lectia respectiva la care ai luat 4. Spune-le ca a fost foarte complicat si nu ai inteles nimic. Dar inainte de toate sa vorbesti frumos si sa fi cuminte in ziua aia cand trebuie sa le explici. Si spune-le asta doar daca ii vezi intr-o dispozitie buna, nu le spune daca sunt nervosi. Apoi le explici ce ti-am spus mai sus si la final le spui nota.
Mult succes si sper ca ti-am fost de ajutor!
Sa-ti spun ce faceam eu cand eram mai mica si luam note rele: mergeam la florarie, luam un buchet mare de trandafiri rosii si mergeam acasa si ii spuneam Acum nu mai merge figura.Ii spun direct sau ii las pe ei sa afle de la diriga.Pe mine nu ma cearta dar apoi ma pun sa invat o gramada si ma asculta ...In fine eu deja m-am obisnuit cu invatatul dar deja m-am abatut de la subiect.Deci: mergi acasa si ii spui direct care-i situatia si le promiti ca data viitoare nu se va mai intampla si ca sa-ti rascumperi greseala mai iei doi de zece la niste ore si gata.Hai ca nu este sfarsitul lumii, se mai intampla (poti sa le zici si asta XD )... Oricum succes cu marturisirea!
Pai eu zica asa:Am luat un 10 dar din pacate doamna diriginta a aflat ca au fost rai 2 baieti din clasa la ora de romana si de geografie si nea trecut la toti 4 la ambele si te prefaci putin ca plangi!
funda
7Delia7 întreabă: