Uite toate lucruriile aici:
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Lucruriile principale uite care sunt:
Cum devin membru TPU?
Ca sa intri in comunitatea TPU, ai nevoie de un cont. Ti-l poti face folosind optiunea de "Nu am cont" din partea stanga a paginii, in caseta "Contul tau" sau te poti loga prin Facebook sau Yahoo.
Cum imi pot modifica datele contului?
Iti poti edita datele de pe profil dupa ce te loghezi din sectiunea "Setarile contului meu" sau accesand http://www.tpu.ro/setarile-contului-meu/. Tot aici iti poti schimba si fotografia de profil sau sa iti editezi datele de logare (adresa de e-mail si parola).
Foloseste butonul verde "Pune intrebarea ta aici" din stanga ecranului. In cazul in care nu esti logat, ti se va cere sa faci aceasta actiune. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa iti formulezi intrebarea, sa te asiguri ca nu incalca regulile comunitatii si sa o incadrezi la categoria potrivita.
Cum raspund la o intrebare pe TPU?
Pentru a raspunde unei intrebari puse de un alt membru al TPU este suficient sa dai click pe butonul portocaliu "Raspunde!" din dreptul intrebarii respective. In cazul in care intrebarea respectiva inca nu a primit niciun raspuns, butonul va afisa textul "Raspunde primul!", pe fundal rosu. Daca nu esti logat, ti se va cere sa te loghezi sau sa optezi pentru crearea unui cont pe TPU.ro, iar raspunsul tau va fi atribuit acelui cont. Dupa aceasta, formuleaza raspunsul si da click pe "Raspunde".
Cum imi pot edita o intrebare sau un raspuns?
Acceseaza categoria "Intrebarile mele" sau "Raspunsurile mele" atunci cand esti logat si deasupra la fiecare dintre ele vei observa butonul de "Editeaza". Pentru a putea edita o postare, trebuie sa ai deja 10 intrebari si raspunsuri aprobate in comunitate. Optiunea este valabila timp de o zi de la data la care ai facut postarea, din dorinta de a mentine consistena site-ului.
Cum sterg o intrebare sau un raspuns?
Poti face acest lucru din contul tau de utilizator, din sectiunea "Intrebarile mele" sau "Raspunsurile mele". In fiecare zi poti sterge maxim 10 postari. Aceste limitari reprezinta masuri de securitate impotriva stergerilor accidentale sau accesului altor persoane in cont. Vei primi un e-mail pentru confirmarea stergerii, iar tot ce va trebui sa mai faci este dai click pe al doilea link transmis. Daca stergi o intrebare care a primit raspunsuri, aceasta va aparea pe site ca fiind postata de un Anonim si nu va mai fi alocata contului tau.
Cum caut o postare pe TPU?
Pentru a gasi o intrebare sau un raspuns pe site este suficient sa introduci cateva cuvinte cheie relevante in casuta din dreapta paginii numita "Cauta". Poti ordona raspunsurile dupa relevanta sau data. Daca nu gasesti ceea ce te intereseaza, iti sugeram sa schimbi expresia cautata.
De ce nu mai pot posta intrebari si raspunsuri?
Daca ai postat 10 intrebari si raspunsuri, dar nu mai poti continua, e din cauza ca nu ti-ai confirmat adresa de e-mail. Poti solicita retrimiterea mesajului pentru confirmarea adresei de e-mail de la Editare date profil.
Ce este funda? Cum dau funda?
Funda este echivalentul unui "Multumesc" virtual si marcheaza raspunsul castigator la o intrebare. Pentru a acorda o funda, intra in pagina intrebarii tale, iar in dreapta fiecarui raspuns vei observa o funda portocalie. Trebuie doar sa dai click pe cea din dreptul postarii pe care vrei sa o desemnezi castigatoare. Toti cei care au raspuns la intrebarea ta au lasat la o parte, chiar si pentru cateva momente, interesele si grijile proprii pentru a-ti oferi un sfat, o solutie, o vorba buna sau macar pentru a-ti lumina chipul cu un zambet. A alege un raspuns castigator inseamna a-ti arata recunostinta fata de cel care consideri ca te-a ajutat cel mai mult. Acesta va fi recompensat din partea TPU.ro cu 100 puncte si, in acelasi timp, va putea sa se bucure de faptul ca a reusit sa te ajute cel mai mult. A alege un raspuns castigator poate fi felul tau de a multumi pentru ajutorul primit.
Cum ajung senior?
Pentru a ajunge senior ai nevoie de 100 de raspunsuri postate in comunitate si 10 zile trecute de la crearea contului. Numarul de funde nu conteaza in aceasta situatie.
Care sunt privilegiile unui senior?
Un utilizator senior poate raporta si vota postari.
Pe TPU un lucru important este ca punem si raspundem la intrebari.Este ca un concurs.
Citeste raspunsurile la INTREBARI FRECVENTE si te lamuresti cu activitatea pe TPU.
Bună!
Vezi detalii în secţiunea F.A.Q. :
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Toate cele bune!
Dorin_Adrian_1991 întreabă:
ilinca28 întreabă:
Robert74G întreabă: