anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dragi moderatori si utilizatori Seniori cu puteri ascunse si (ne)banuite pe acest site, va rog sa ne intelegem omeneste si sa nu mai faceti abuz in mutarea intrebarilor la nu stiu ce categorie! E strigator la cer!

Am postat acum cateva zile o intrebare la categoria T/A. Desigur, corespunzator. Cineva «nu-stiu-cine» o muta la Timp liber si astazi ma trezesc cu avertisment ca mi-a fost mutata iar intrebarea, chiar la T/A, unde o postasem de la bun inceput. Acum ca mesajul e automat sau nu, totusi e generat si trimis de contact@tpu.ro (deci de o admina), nu de webmaster@tpu.ro (robot), desi diferenta mare desigur ca nu prea e big grin, doar ca atunci cand mi-a fost mutata intrebarea la Timp liber n-am primit instiintare pe e-mail! Cand mi-a fost mutata la T/A am primit, culmea o instiintare ce continea un avertisment(suspendare de la 1 luna pana la 3 luni pentru comportament neadecvat)! Avem niste admine cu un exceptional spirit de observatie.

E de-a dreptul penal cum decade acest site pe zi ce trece. Adica sa iti vezi de treaba ta, sa respecti cica «regulamentul sfant» al site-ului si sa primesti avertismente degeaba din cauza ca abuzeaza cei care se joaca cu plimbatul intrebarilor de la o categorie la alta!

Mai exista un dram de respect pe acest site? Chiar va mai pasa de Toti Pentru Unu, ori pentru voi TPU.ro e doar TEPEU punct RO, naiba stie de la ce mai vine? Chiar s-a uitat de la ce a plecat site-ul, chiar am uitat toti pana si numele acestui site? Eu inteleg, nu mai e site-ul ca prin 2009, dar chiar trebuie sa ne batem joc tot mai rau pana nu mai ramane nimic bun de acest site in afara de a fi o afacere pentru nu stiu ce branduri prin intermediul Oracolului?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai vezi, daca te iei de "my precious" de la Oracol! Risti sa fii suspendat cu capul in jos atarnat de oamenii copac.
Pana si Neo s-a dus la Oracol in Matrix si i s-a spus ca are un "ghift". Probabil un tricou inscriptionat cu "Sunt pe TPU, deci traiesc, exist!".
Tu trebuie sa te consulti cu varul indepartat Frodo, doar asa puteti sa tineti "frau" (vezi dict. german) ochiului magic a lui Sauron din Mordor.
Ai avut o intrebare calatoare, care s-a intors pana la urma.Asta-i frumos! Ale mele cand pleaca, nu se mai intorc, ma parasesc definitiv, devin depresiv, imi pun inel pe deget si ma fac nevazut.
Eu am primit pe celelalte conturi avertizari, precum ca am scris despre modul in care poti manipula o persoana pe baza preferintelor sale.
Imi place asta cu "strigator la cer", insemna ca nu esti puturos si te poti deplasa pana afara ca sa te exprimi/descarci.
Mai pot detalia cazuri in care am raportat niste mizerii porcoase, care recunosc au fost sterse, dar dupa trei luni!
Stii cine-i de vina aici, e domnul Adevar.Cica e suparator in unele cazuri si trebuie suspendat.
Ah, stai ca trage la o lanseta, te las poate-i de aur si bag si necazul tau printre doleante.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Interesant. Tu cine ești?

Eu n-am postat aici ca sa ma victimizez. Nu am postat aici ca sa ma plang de un necaz care ar fi doar al meu. E necazul unui intreg site. Prea putini pot intelege ce se intampla aici. Si stiu care e treaba si cu Adevarul pe aici.

29 răspunsuri:
| TPU.ro a răspuns:

Hai sa luam aspectele pe rand.
In primul rand, nu consideram ca discutam despre abuzuri sau dovezi de rautate care sa fie etichetate drept lipsa de respect.
TPU.ro este o comunitate online in care in medie, aproape 900 de intrebari sunt evaluate zilnic de catre utilizatori, dupa postarea unui raspuns.
Daca se schimba categoria unei intrebari, utilizatorului i se trimite automat un raspuns. Doar pentru ca vine de pe contact@tpu.ro nu inseamna ca are nevoie de vreun fel de interventie suplimentara din partea mea sau a Cristinei. Si informarile legate de mesajele private vin de pe aceeasi adresa.
Nu credem ca este vorba de rautate daca un utilizator considera ca o intrebare de la Conversatii ar sta mai bine la Timp Liber, sau daca o intrebare de la Adolescenti ajunge la o categorie legata de subiectul postarii, si nu de varsta utilizatorului.
Ai primit toate clarificarile necesare din partea noastra prin e-mail.

Alexandra - TPU

| Leocerba a răspuns:

Dragul meu, vorbesti asa patimas despre mutarea unei intrebari de colo-colo de parca ai fi indurat un adevarat supliciu.
Bilbo, eu zic sa-ti Baggins picioarele cu tot respectul in practicile astea de redirectionarea intrebarilor, pana la urma care-i diferenta atat de jignitoare intre T/A si Timp liber sau alta categorie?!
PS. Cu cat te ataci tu mai tare ca un martir al involutiei TPU, cu atat va fi mai satisfacut ala de ti-o mutat intrebarea, fii sigur. Nu-i da satisfactie, Bilbo, nu-i da! Baggins picioarele in metodele lor!

| anonim_4396 explică (pentru Leocerba):

Nu pentru satisfactia aluia am postat, ci pentru a REsesiza faptul ca TPU se duce la vale tot mai mult, iar useri gen Angycut nu dau 2 lei si zic ca tot eu sunt ala cu probleme! De fapt, TPU-ul va apartine in curand doar celor ca ea, adica niste useri care habar n-au ce se petrece.

Am văzut și eu și îmi venea să îi zic câteva. M-am abținut că n-am starea necesară. Prea pacifistă și ușor de manipulat lumea ca ea „nu îți convine, pleacă". Nu dai 2 bani. Eu aș zice totuși „nu îmi convine, dar m-am atașat de acest loc și am muncit aici, am încercat să ajut, să nu vorbesc degeaba".

Exact. Ne înțelegem când e vorba de site. Norocul tău că tu ești mai băgat în seamă decât mine; pe mine mă ignoră sau condamnă lumea pentru simplul motiv că-s Jelli, cea care în trecut a dat în bunică-sa și s-a băgat în certuri de-ampulea, care acum o duce foarte prost din punct de vedere al sănătății și hai să o deranjăm și mai tare.

| caramela a răspuns (pentru anonim_4396):

HEY...ce aveti cu acest utilizator? femeia si-a dat cu parerea, nu trebuie atacata, nu putem fi pe placul tuturor nici in viata reala, asa ca aici ar fi bine sa nu ne atacam! fiecare gresim, chiar mai "mancam: si cate o litera, dar asta nu inseamna ca nu stim despre ce e vorba. daca nu i-a fost suspendat contul pana acum, inseamna ca are totusi ceva de zis si ca activitatea ei pe site nu e in zadar...
O zi frumoasa sa aihappy

| anonim_4396 explică (pentru caramela):

A gresit de 2 ori la acelasi gen de intrebare unde problema adresata e abuzul/trolling-ul ce se face pe site in mutarea categoriilor si ea ne abureste cu «robotei» TPU si cu alte chestii pe langa subiect de care stim deja. Ba chiar ma invita la intrebarea asta a mea sa plec de pe site! Pentru ca am fost eu abuzat si ca nu vreau sa suport in continuare o societate virtuala defecta. Ea mergea pe o idee fixa, ca administratia are control! Iar apoi ca am mai atentionat-o inca o data din acelasi motiv, imi spune ca-mi respecta parerile(de-aia ma invita sa plec de pe site) dar imi da ignore.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
incep cu sfarsitul.
da, respect cared ca exista atat timp cat cei care raspund isi vad de treaba lor si nu cersec voturi/fundite si alea alea..am observat ca de ceva vreme, a scazut intensitatea acestui site, majoritatea utilizatorilor sunt de 8-12 ani si toti pun intrebari parca ar fi xeroxate! chiar daca sunt senior, nu imi permit sa raportez o intrebare/raspuns decat atunci cand sunt atacata pe nedrept ori acel raspuns/intrebare chiar incalca regulamentul..nu pun pret daca intrebarea respectiva e la categoria portrivita ori nu, multi pun intrebari acolo unde traficul este intens..aici totul depinde de admini, dar cum si ei sunt oameni, nu cred ca pot face fata tuturor sesizarilor si nu cred ca verifica 100% raportarile, asa ca actioneaza din impuls ori.thinking daca esti avertizat pe nedrept, poti sa le dai replica adminilor prin verificarea raspunsurilor/intrebarilor tale si constatand ca nu incalci regulamentul..nu are rost sa te stresezi pentru asta, ori daca pui suflet, te inteleg.
O zi frumoasa sa aihappy

| Fatamuntilor a răspuns:

In primul rand afla ca seniorii NU pot muta intrebarile dupa bunul plac.
Am vazut destule intrebari postate la categorii nepotrivite, din dorinta de a primi un raspuns cat mai rapid si nu mi se pare corect.
Acuma tu zici ca postarea ta a fost mutata abuziv, si ca ai fost averizat pentru asa.Scrie asta la profilul tau, sau ai fost doar atentionat? nu Vezi, admini lovesc din prima.
Acuma ai doua posibilitati.Ori trimiti o sesizare la contact si le ceri explicatii adminelor, ori parasesti acest site cum scrie unul din paragrafele regulamentului.

| dannyel86 a răspuns:

Ai punctat foarte bine niste lucruri cu care m-am confruntat si eu pe site (poate totusi cineva ne citeste). Am statut de senior (dar nu cu puteri "nebanuite") si mi-am capatat respectul si prietenii pe site prin raspunsuri pertinente si la obiect. Dincolo de probleme de server care sunt de inteles, n-am priceput de ce unele din raspunsuri (putine, dar totusi existente) au fost sterse de unii administratori pentru motive care, din punctul meu de vedere, ar trebui motivate, chiar prin mesaj privat. Am pus problema asta pentru ca m-ai starnit tu, dar daca eu am recomandat un subiect de tipul "suvenir Matrioska" (papusi rusesti), care ar fi motivatia pentru care acest raspuns mi s-a eliminat? N-am facut reclama mascata. Le cunoaste o lume intreaga.
Cat despre oracol, nu ne pune nimeni sa il completam. Da, e stresant sa vezi anumite branduri scandalos promovate pe acest site si in oracol, dar avem optiunea de a nu intra pe site sau de a nu raspunde la intrebari. Nu ne obliga nimeni, desi sunt constient ca exista persoane care vor efectiv sa ajute. Noi suntem multi, ei foarte putini, de aceea, in anumite imprejurari, sunt de inteles mutarile pe care le fac de la o categorie la alta sau eliminarea (poate involuntara) a unor raspunsuri / suspendarea temporara (iti recomand chiar sa le scrii sa rezolvi problema).

ps; cand mi-am creat contul exista mai multa decenta si intrebarile erau mai serioase. Unii intra pe site si pun intrebari stupide din lipsa de ocupatie. Pacat pentru eticheta acestui site...

| anonim_4396 explică (pentru dannyel86):

O eticheta pierduta, ma tem chiar ca a fost arsa! Mersi pentru raspuns!

| dannyel86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu iti multumesc ca ai spus liber ce gandesti si pentru faptul ca m-ai provocat. Mai sunt si altii ca noi, asta e sigur.
Inchei cu o vorba de mare efect: "Mergem inainte, ca inainte era mai bine"

| anonim_4396 explică (pentru dannyel86):

Ca noi sunt putini, adica cei cu spirit de observatie mai dezvoltat pe acest site in privinta multor lucruri care merg anapoda. Prea putini. Si chiar si mai putini sunt aceia care isi fac curajul de a adresa aceste probleme in masura in care isi permit, mai in gluma, ori mai aspru, ori prin pace, dar...degeaba! Plus ca intrebarile precum asta de fata sunt mutate in masa la Conversatii ca sa ascunda pe la categoria asta "mizeria sub pres". Aici trebuie sa pui doar intrebari repetitive care-si gasesc deja raspunsurile in regulament. Ce logica o mai fi asta? La ce logica aveam eu(una similara Softpedia) userii care nu citeau regulamentul(ghidul de utilizare a site-ului) erau primii care zburau sau primii pe care ii sanctionam. Iar daca n-aveau inteligenta necesara sa-l priceapa atunci cu atat mai bine! Un pas mic pentru cresterea in cantitate, un pas mare pentru cresterea in calitate!

| Lizzu a răspuns:

Iti inteleg razvratirea pura...
Eu m-am obisnuit deja cu neregulile...
Traim intr-o tara sarantoaca plina de nereguli la orice pas si incercarea de a le indrepta cam ramane fara raspuns...din pacate pentru noi.

Si, ca in toate cazurile posibile, cei cu "putere" inchipuita fac ce legi vor ei.
Crezi ca te ia cineva in seama? nicidecum... nu-i intereseaza pe ei vaicarelile muritorilor de randwinking

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Desi nu-mi place ce zici, ai dreptate. Adevarul nu e niciodata placut pe TPU.

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

E adevarul!
Adevarul nu trebuie sa fie placut mereu de toti!
M-am razvratit si eu la inceputurile mele pe acest minunat site si explicatiile care mi s-au dat au fost egale cu zero, daca intelegi.

Cateodata esti mult prea mic pentru a putea indrepta ceva mai mare, dar merita incercat.

happy presimt ca mi va fi sters raspunsul ca de obicei.

Nu contează. Eu l-am citit laughing La câte răspunsuri de genul acesta mi s-au șters pe câte conturi am avut, eh, ar fi ceva în neregulă dacă nu se șterg big grin

Mda... happy
Conteaza sa nu te dai batut laughing

Nu m-am dat niciodată bătut(cel puțin unde era cazul, nu pentru orice fleac) indiferent de câte critici am primit.

happy foarte bine.

| LeMousiqe a răspuns:

Bună.
Ce ştii,ce-i cu întrebarea ta,cei-i drept,roboţelul e cam,mnh,cum îi spune,a,"ameţit",le încurcă pe zi ce trece şi acceptă orice raportare laughing.
Treaba cu ORACOLUL,mi se pare foarte O.K,dacă ai fi tu Cătălin împreună cu adminele, ţi-ar trebui şi ţie o sursă de bani, ce-i drept, câştigi ceva la ORACOL.
Dacă ai altă plângere, o poţi scrie la CONTACT.
Toate cele bune.

| anonim_4396 explică (pentru LeMousiqe):

Pai de la Contact am venit sa ma plang aici laughing

| LeMousiqe a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte bine, cere-ne părerile şi nou laughing -

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Măi, noi comunicăm telepatic?

Chiar acum voiam să pun și eu o întrebare referitoare la asta. Am dat o căutare la categoria Totul despre TPU să văd dacă nu cumva repet și am dat de tine. Chiar de tine. Nu mă miră că tu ești revoltat, ai tot dreptul. Dar tocmai tu și nu un user de care nu știu nimic laughing?

Așa, hai să răspund...
„Acum ca mesajul e automat sau nu, totusi e generat si trimis de contact@tpu.ro (deci de o admina), nu de webmaster@tpu.ro (robot), desi diferenta mare desigur ca nu prea e" - rolling on the floor. Normal că nu e. Au și ele o viață, nu se pot implica emoțional pentru fiecare-n parte. Asta e.

Foarte tare întâmplarea. Asta e chiar strigător la cer. S-au certat experții între ei, Cele de sus nu știu și ai picat tu de fraier. Sau ai supărat (sau înveselit, prin umorul tău inteligent) pe cineva de sus (deși aș zice că ai supărat, la cât de revoltat pari în general) și a vrut cineva să te facă să zâmbești? Sau să te înfurii? Nu mai înțeleg nimic, zău!

Am pus și eu două întrebări legate de involuția site-ului. Ce o să se aleagă de el în ritmul ăsta? O să ajungă doar site-ul celor de sus, iar cei de jos să fie batjocoriți în ultimul hal?
Să ne camuflăm toți ca să putem să rezistăm aici pe site? Să rămână site-ul celor îmbrăcați în albastru și supremul portocaliu? Nu se poate așa ceva!

Poate asta e singurul lucru care imi mai place la tine. Gandim la fel in privinta acestui site, ba chiar tind sa cred ca suntem tot mai putini care gandesc pe aici.

Răspuns utilizator avertizat