Varianta 1.
Ca vrea sa te ajute, sau vrea numai titlul e irelevant atata timp cat ti-a acordat un raspuns pertinent care ti-a fost de folos.
Nu cred ca conteaza atat de mult scopul final al unui user atata timp cat se face util comunitatii.
Si in al doilea rand nu cred ca sunt pe site experti care au primit acest titlu numai pentru ca si-au dorit cu ardoare sa il aiba.
Indiferent cat de mult ai vrea sa ajungi expert, indiferent cat de putin iti pasa de comunitate....ar fi culmea sa acorzi mii de raspunsuri si sa ajuti mii de useri numai pentru ca te gandesti la un titlu de expert care la final nu iti aduce nici un beneficiu.
Ar trebui sa fi no-liferul suprem...
Cred ca in schimb majoritatea raspund pe site ca sa ajute.
Ca dupa ce ajuti multe persoane si incepe sa iti creasca rankul incepi sa te gandesti si la titlul de expert asta e altceva...dar cred ca majoritatea userilor si expertilor in principal de pe TPU, si-au facut cont pe site pentru a raspunde in domeniile pe care cat le stapeneau si sa se distreze.
Acum nu stiu cat de multa distractie si satisfactie ai avea daca ai raspunde numai pentru titlul acesta...
Si sa spunem ca intr-adevar ajungi expert dupa ce ai ravnit la asta...ok, dupa ce dracu faci?
''ok, dupa ce dracu faci?'' - simplu. Incepe lupta pentru a ajunge userul anului sau te trezesti la realitate, dandu-ti seama ca ai muncit degeaba pentru o culoare atasata profilului care in realitate nu te ajuta cu nimic.
3- Eu vreau chenar portocaliu pentru a promova caprele mele, deci nu pot fi acuzat ca imi doresc mult rafnitul chenar portocaliu mai ales de cand o sleahta de banditi si-a insusit culoarea, a terfelit-o si acum declara ca albul este culoarea pentru aceasta vara.
Deci gasesc dilema ta nefondata si de putin interes, lasand caprele la pascut in voie am sa-ti spun ceva, orice om matur si normal la cap nu posteaza aici pentru trofeul "expert" si o face pentru ca-i place, iar incrancenarea pentru titlu este doar pentru alde gâgă, punct.
3.N-ar mai trebui sa existe Experti TPU sau daca exista sa fie putin (adica sa ramana numai cei ce merita cu adevarat).
Oricum, sunt multi care spun ca ei vor sa fie Experti, dau multe raspunsuri (cateva zile sau maxim cateva saptamani) si isi dau seama ca daca cersesc funde, voturi etc... n-ajung nicaieri si renunta.
Mi-e putin greu sa aleg, iti dau varianta mea, iar tu vezi cu care seamana mai mult.
Nu cred ca exista un utilizator care sa isi doreasca sa exceleze intr-un domeniu care nu il intereseaza. Este adevarat ca unii vor doar sa atraga laude prin inteligenta si sfaturile lor, privind cum se aduna fundele. Dar cred ca fiecare are un moment in care priveste numarul de funde si realizand ca a mai crescut cu una se simte bine ca a fost de folos. De multe ori, le poate fi greu sa distinga fericirea pe motiv ca s-au facut utili, de orgoliul lor flatat. Eram si eu asa pe la inceputurile mele(acum cateva saptamani), dar am inceput repede sa ma implic, sa imi pese. Si te simti bine cand mai auzi cate un "multumesc pentru sfat".
Acum nu imi mai pasa de funde, cand primesc una ma uit repede la intrebare si compar raspunsurile celorlalti cu ale mele ca sa vad daca chiar am fost utila sau am fost "premiata" din simplul motiv ca respectivul(a) nu a avut de unde alege.
Nu cred ca cei care isi doresc sa devina experti sunt neaparat ipocriti. Mi-e greu sa cred ca exista atata lipsa de sentiment, incat sa nu iti pese daca esti util sau nu.
Poate sunt destui care vor sa devina experti, pentru ca aici simt ca le sunt recunoscute meritele(gen eu), pentru ca in, sa spun asa, viata reala nu au curajul sa se afirme.
Cred ca e varianta 3, pana la urma.
Foarte bine, treaba ta, dar daca tot ai raspuns, nu fi irelevant si raspunde la subiect.
Ori nu ti se pare ca raspunsul meu face parte din 3. Alta varianta?