Sa le luam pe rand:
''E o mare responsabilitate, prea mare.'' - nu vad despre ce responsabilitate vorbesti. Sunt multi experti care raspund direct, pe-un ton agresiv si util, fara amenajari ipocrite, fara a pupa in fund, care si dupa acest chenar virtual, au ramas aceiasi oameni.
Ce atâtea întrebări cu subiectul "ce sa fac ca sa devin expert TPU?; când ajung expert?; la câte funde ajung expert?" - subiectul asta e deja fumat. Treaba asta o fac doar puslamalele si atat tot, carora li se par trendy sa ai alta culoare in clasament, sa fii cu motz in frunte atunci cand raspunzi, la aparitia acelui portocaliu in dreptul nick-ului.
Acel chenar trebuie întreținut bine și îngrijit, să nu fie rănit de nici cel mai mic conflict, cea mai mică suspendare, cea mai mică vulgaritate, jignire, postare de întrebări de amuzament, răspunsuri ironice la întrebările care merită.'' - nu-s deloc de acord cu tine. Au fost si experti suspendati, au fost toate categoriile. Cum adica sa n-ai dai voie sa dai un raspuns ironic? Adica sa devii un robot setat?
Si-nca ceva: subiectul asta cu expertii, e tabu. Cine vorbeste de el, inseamna c-ar vrea pe undeva, sa devina expert, indiferent de ce spune. Daca nu te intereseaza acest subiect, nu vorbesti deloc despre el. Da' majoritatea o fac, etaland o imagine imaculata ca ''ei nu vor sa fie experti'', incercand o psihologie inversa. Bla, bla, bla, stiu placa asta.
Suntem in vremurile in care TPU a apus, fiecare raspunde pe unde apuca, nu mai exista reguli, adminii nu mai iau masuri. La ce rost sa vorbim pana si acum, de chenare?
Te saluta un fost expert.
A fi expert TPU este un titlu demn de respect. N-ai observat că experţii sunt cei care primesc cele mai multe răspunsuri la întrebării şi sunt luaţi în seama. De ce vreau să fiu expert TPU? Pentru respect.
Eu nu zic că e chiar aşa o mare responsbilitate. Un expert, a devenit expert fiindcă a dat răspunsuri bune, asta înseamnă că va face şi de acum înainte la fel. Responsabilitatea de a fii expert TPU nu va cădea decât pe umerii cui o poate căra. O persoană dezinteresată de a da răspunsuri utile nu va fi expert TPU niciodată. Nu se schimbă nimic în privinţa activităţii tale dacă devii expert TPU, vei exact aceeaşi, nu trebuie să gândeşti diferit...
Şi încă ceva:sunt de-acord cu ScurtCircuit.
@gbrltdr - Multumesc frumos pentru apreciere. Castig? Nu consider ca titlul de expert este un castig. Si nu, nu l-am pierdut, ci am renuntat la el de la a 2-a zi si-am rugat adminii sa mi-l ia imediat, dar e-un subiect care nu-si mai are rostul, fiindca apartine de trecut, iar atunci TPU-ul chiar inseamna ceva. Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont, dupa chenare, fundite si voturi este ca suntem oameni. Si doar atat.
@Jelli - Exemple? Un prim exemplu ar fi Arthur, care a fost implicat in niste conflicte iar adminii l-au suspendat.
Daca esti de acord ca cei ce pun astfel de intrebari si cersesc funde sunt copilasi, atunci ce este de inteles? Unde este nedumerirea?
Politica site-ului? Reguli? Unde? Care? Ti se pare ca pe admini ii intereseaza ca mai scapa cate unul, doi, zece cate-o injuratura? Sau ca se face spam? Nu prea. Pe ei ii intereseaza sa nu cada server-ul, sa suporte toata ''gloata'' de useri ce-au castigat-o. Ei nu mai pun pret pe calitate, asa cum era TPU-ul acum 2 ani, asa cum l-am gasit, ci pe cantitate.
Nu, bineinteles ca nu este rau sa ai o parere diferita fata de-a mea, mai ales cand se discuta in termeni amiabili.
Expert TPU = popularitate.
Popularitate=responsabilitate nu privilegiu, trebuie sa muncesti sa o mentii ca la orice pas gresit este tras in mocirla.
Este ca si la scoala/liceu/facultate vrem sa fiu cu cei mai tari, cu cei mai populari, vrem si noi in "bisericuta mare".
Expert TPU Klepto... suna stupid si neprofesional, pasez stafeta la ceilalti doritori care vor sa fie ca niste VIP-uri pe site.Acei doritori care cred ca daca esti Expert TPU castigi la lotto, te recunoaste lumea pe strada si vorbeste in soapta "Uite. ala e expert pe TPU" sau chiar sa agati: "Buna pisi, cand iesim si noi la un cico? Sunt Expert TPU... Expert".
Cred ca unii cauta in titlul de Expert TPU acea recunostiinta ca sunt destepti si le merge mintea si ajuta etc.
Eu prefer sa stiu eu ce am si cine sunt si este de ajuns pentru mine.
Ma mir cum de nu am vazut cerand si asta dupa un raspuns.Doritorii de "funde" la final scriu "Funda plz", ma intreb cand o sa vad pe unul scriind la final "Expert TPU plz", asta ar fi ceva epic.
Pe premisa "De ce sa ma leg la cap daca nu ma doare" ma ghidez eu.Am mai fost admin, GM, am tinut si un blog sau 2 si doar eu stiu cate am indurat.
Prefer "sarac (din punct de vedere Expert TPU) dar relaxat".
Eu nu vreau sa fiu expert...numai cat scandal a fost cu Stefan, a ajuns expert si il faceau multi useri in toate felurile, si pentru ce?! Da' oricum nici n-am sanse, ca mai dau si raspunsuri la misto.
Dai fundițză?
Hay pls khă vreauh să dvn Expert TPhU, îțzi dhau șhe yoo fundițze dhak vr.
(Sper să înțelegeți ce vreau să zic, cu adevărat în acest mesaj)
Dragii mei,cred ca important pentru acest site este sa revina la ce-a fost,un site de intr-ajutorare, nu un camp de lupta pentru funde si voturi, un loc unde copii sa-si petreaca timpul.Sunt useri care meritau demult sa fie experti,dar nu s-au cramponat si au mers mai departe.
Flav,te cunosc de mult si apreciez sinceritatea si curajul raspunsurilor tale. N-am stiut ca ai fost expert si apoi ai pierdut acest castig.Dar acest lucru nu ma retine sa nu-ti apreciez aportul pe acest site. Poate ca multi spun ca vechii experti sunt inactivi si nu-si mai merita locul. Este adevarat,tinand cont ca majoritatea primilor experti sunt oameni maturi, cu probleme in familie, cu mai putin timp liber...si in ultimul timp, mai putin motivati sa raspunda unor intrebari puerile...si asta ca sa fiu delicata!
De cand sunt pe acest site,am incercat sa impac pe cei mai vulcanici,violenti verbal usri,sa le arat ca pe un site,unde sunt sute si mii de persoane de toate varstele si categoriile,nu trebuie sa scriem chiar tot ce gandim sau dorim. Fiecare trebuie sa scrie ca si cum ar vorbi cu o persoana pe care n-o cunoaste si ii acorda minimum de respect. Cei tineri ar fi trebuit sa invete cate ceva de la cei maturi, dar, de...mandria si prostia sunt surori pe acest site! Pacat,pentru ca multi tineri,care nu stiu nici macar sa se exprime sau sa scrie corect, ar fi avut posibilitatea sa invete ceva bun. Acum, site-ul a ajuns loc de joaca al copiilor...si atunci, de unde atatia experti noi?
Ii apreciez pe cei care continua munca asidua de a "scutura" pe cei care disturba acest site.
In ceea ce priveste politica adminilor, s-a dovedit in timp, ca doresc cantitatea in defavoarea calitatii.
Cand am inceput sa raspund pe TPU, habar nu aveam de chestia cu expertii TPU. Ca urmare, nu am avut nici cea mai mica intentie sau aspiratie sa devin" expert".Am raspuns si raspund in continuare doar fiindca vreau sa-mi folosesc cunostintele medicale si de viata in slujba ajutorarii celorlalti.
Da. Este o dorinta a tuturor oamenilor de pe TPU.Dar nu si a mea. Eu vreau doar sa raspund ca sa-i ajut pe oamenii. Daca devi expert TPU este alegerea celor de la TPU adica daca iti doresti iti dai seama ca o sa se intample dar trebuie sa astepti. Si este buna remarcarea asta!
Cereste, chiar asta e problema! Nu vor raspunde niciodata la aceste intrebari tocmai acei utilizatori in cauza! Degeaba se consuma Jelli!
Mai bine ne-am strange mai multi ca sa bombardam administratia la pagina de Contact cu problemele tehnice(actuale) ale site-ului! Voi nu vedeti ca adminilor le arde de "blogareala", iar site-ul de abia "respira"?
@Flav, adică mă faci mincinoasă, cu alte cuvinte? Nu-mi convine. Ce psihologie inversă? Am înțeles cum ai gândit, dar nu ar fi o pierdere de timp pentru mine? Pfft.
Tot văd întrebări pe la categoria asta "ce trebuie` sa fac, cum sa fac, cate funde" bineînțeles puse de cine ai spus tu. Și nu îi înțeleg, adică ei gândesc puțin ce înseamnă să fii/devii expert? Nu ajunge oricine. Și de preocupat nu mă preocupă așa tare, de fapt nu mă preocupă nimic dar eram curioasă, vreau să văd și părerea altora și mă bucur că am fost constrazisă.
Au fost? Poți să îmi dai câteva exemple care și-au menținut chenarul și după suspendare? Mersi.
Mda, dar în general, cei care devin experți sunt cei care merită, răspund pur și simplu și nu sunt colecționari. Se trezesc cu chenarul. Eu, de exemplu, nu am văzut vreun expert să ceară funde înainte. Poate or fi.
Și tot trebuie să te controlezi, să respecți politica pe care mulți o încalcă. Parcă era o condiție de pe blog căreia mi-e lene să îi dau copy-paste, legate de răspunsurile în batjocură.
Poate am și eu o părere greșită și diferită de a ta, e rău?
iwannabeperfect întreabă:
Ionut299273 întreabă: