| Gizăz a întrebat:

Nu credeți că ar fi adecvată o categorie pentru religii? Toate întrebările despre așa ceva ajung la "Știință și Filosofie" dar religia nu are de-a face cu știința și să fim serioși, numai întrebări de filosofie religioasă nu-s.
Sunt prea multe întrebări de genul pentru a nu exista o categorie pentru ele.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poate ca ar fi nevoie, dar prea se inmultesc categoriile si destui nu le baga in seama, cred ca ai vazut si tu asta. De altfel, din cate am observat, cele mai multe intrebari privitoare la probleme religioase sunt puse de atei si nu de credinciosi.
Dupa parerea mea credinta, ca de altfel si lipsa acesteia, nu ar trebui afisata si exacerbata in public, nu trebuie sa faci parada ori prozelitism, este o problema intima a fiecaruia. De asemenea ar trebui sa existe toleranta fata de altii, inclusiv cei de alta parere decat credinciosii/ateii, altfel se ajunge, de cele mai multe ori, la calificari negative, injurii etc. Am patit-o si eu, desi mi-am exprimat o parere oarecum neutra, doar pentru faptul ca am spus ca sunt credincios.
Ce sa vorbim despre filosofia religiei, cred ca sunt putini care au auzit ca exista, d-apoi sa mai stie si cu ce se ocupa. Numai bine!
P.S.Scuza-ma ca am deviat de la subiectul intrebarii, n-am facut-o pentru tine ci pentru cei foarte incrancenati.

7 răspunsuri:
| dorikut a răspuns:

Toate intrebarile (si problemele) pe care le intalnim in legatura cu existenta noastra, se incadreaza perfect in categoria "Filosofie".winking

| LovعlyFeelings a răspuns:

Eu acum 5 min. am pus o intrebare din religie.Si mie mi s`ar parea firesc sa creeze o categorie pentru. acest subiect! Sper sa o faca cat de curand! Bafta;*

| zuzumic a răspuns:

Religia e o filozofie de viata... si fiecare o considera si o vede in felul lui

| Gripa a răspuns:

Aprob pozitiv.

| Minty a răspuns:

Eu cred ca Religia tine de cultura si de civilizatia fiecarui popor deci se potrivesc mai mult la Arta si Cultura(fara legatura cu arta). Daca adminul hotaraste ca e necesara o categorie pentru asemenea intrabari o sa creeze una.

| stillhartu a răspuns:

Nu cred ca e necesar acest lucru. Desi, da, se pun foarte multe intrebari pe teme religioase. Dar cum noi, cei care raspundem nu suntem preoti ca sa raspundem intr-un mod la fel de religios precum cere intrebarea, putem spune ca de fapt filozofam pe tema religiei. Intr-adevar, nu e o adevarata filosofie religioasa dar, nu ne-am nascut filosofi. In concluie, nu cred ca ar fi necesara o alta categorie.

| Gizăz explică:

@dorikut, zuzumic: E ca la școală. Există o materie Filosofie și una Religie. E adevărat că poți discuta la prima despre religie printr-o prismă filosofică și la a doua filosofii religioase dar religiile sunt mult prea ample să le pui sub o egidă așa generalistă.
@Minty: E cam aceiași situație pe care am descris-o mai sus. Religia se potrivește în multe locuri prin prismele cu care o privești dar în sine este un subiect colosal care e studiat ca ceva de sine stătător.
@stillhartu: Păi nu trebuie să fim preoți. Ar fi o categorie de întrebări care ar reuni o temă, ce răspunsuri dă fiecare e treaba lui.
@Ioandelasal: Eu cred că-s multe categorii nebăgate în seama pentru că-s construite din start prost. Nu s-a ținut cont de ce întrebări sunt postate aici de fapt. Dacă-s puse de atei ce? Contează că-s despre religie, nu religia celui care o pune.