anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru administratorii TPU:
Ati introdus robotelul care corecteaza greselile userilor. E drept, uneori mai da si rateuri, nestiind sa interpreteze in context un "sai" sau un "sa-i" (am dat un exemplu numai). Dar observ ca pentru el (sau pentru cel ce il gestioneaza) este normal in orice postare sa spunem "tenesi" in loc de "tenisi". Si am mai vazut si alte anomalii de care acum nu imi amintesc. Presupun ca folositi DEX-ul. Si atunci, de unde aceasta scapare?

Răspuns Câştigător
| TPU.ro a răspuns:

Buna,

Robotelul nu corecteaza automat toate cuvintele din Dex, ci cele pe care noi le introducem manual in sistem. Cuvantul este scris asa direct de useri, nu este modificat in nici un fel.
Multumim pentru sesizare, vor fi si tenisii in lista roboteluluihappy

Zi faina,
Cristina.

| Iote a răspuns (pentru TPU.ro):

Multumesc. Nu pentru mine personal, dar daca tot faceti eforturi sa-i corijati, si poate sa-i invatati ceva pe copiii de pe site, e bine... sa o faceti bine!
O zi buna intregii echipe!

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Scăparea (scăpările, mai bine zis) provin din faptul că roboțelu' tembelu' e instruit să facă doar câteva chestii: să elimine niște cuvinte dintr-o listă (relativ scurtă și neexhaustivă și pe deasupra care nu conține diacriticele limbii române), să nu admită câteva forme greșite ale unor cuvinte (chestie stupidă, pentru că uneori chiar vrei să scrii un cuvânt greșit, fie pentru a exemplifica ceva, fie pentru a glumi etc. ca să nu mai spun când nu mă lasă să scriu acronimul corect pentru miliamperi de pildă - m[mic]A[mare] și corectează în „ma" / bravo boule!).
Mă opresc aici, că deja le-am zis și în mesaje private că e un bot mai prost ca ăia care chiar nu știu să scrie și nu m-au crezut.