Asta e reala ta problemă? Că adulții sunt mincinoși?
Eu am primit un caiet de mate pe care scria: Tudor, caiet de exercitii la matematica", de ziua mea.
Nu ai deloc dreptate. Un copil intre varsta de 0-7 ani, trebuie incurajat cand incearca sa faca ceva bun/productive, indifferent ca incearca sa deseneze un om si-i face capul cat o mana sau invers, indifferent ca incearca sa cante si doar urla sau alte chestii. Pana la urma e doar un copil, si pe viitor nu se stie, daca este incurajat de mic, cand creste s-ar putea sa fie foarte greu descurajat si influentat negative de ceilalti, plus de asta, ii aduci o satisfactie cand aude un "bravo" sau mai ales daca-l aplauzi, luand chestia asta ca pe un compliment.
Minciuna asta este una "buna" pentru prescolari.
O minciuna rea mi se pare atunci cand parinti nu vor sa cumpere ceva copiilor, si ca sa nu aduca alte motive in plus spun ca nu au suma de bani necesara pentru a le face pe plac... cum mi se intampla si mie . Sau cand le ascund chestii gen educatia sexuala si alte chestii pana acestia implinesc 18 ani. Mi se pare o prostie, copilu trebuie sa stie mai de mic ce inseamna toate astea.
"esti cel mai frumos/cea mai frumoasa!" si copilul arata gen http://i.imgur.com/vmuovgn.jpg
Asa e. Eu si acum desenez urat (cam urat) si mama spune: "O, ce frumos, bravo!"
Da.vor sa scape mai repede si iti complimenteaza munca
((( (( (((((( ( (
Funda mie? O.O Pai?
Nu-ti convine?
Ba da, ba da
De fapt... Cele mai frumoase desene sunt cele iesite din mana unui copil.
Povestea acelui desen este mult mai interesanta decat a unei picturi de arta.
Ce imi ziceu mie adultii:
-te dau la tigani daca nu esti cuminte
-sa nu vorbesti cu straini ca o fetita a vorbit cu niste straini si i-au zis ca ii da o ciocolata, dar de fapt au rapit-o
-e inchis la magazin la ora asta
-sa nu inghiti guma ca se lipeste de stomac si mori
-daca nu-ti strangi hainele le pun in sac si le dau
-nu sta mult in apa aia rece ca faci paduchi
Si mai erau, dar nu-mi aduc eu aminte
Julyly2089 întreabă: