Ai uitat mess-manelisitii:"Hristos a inviat.Vand chiloti Armani, originali din Italia.Care ai ultima melodia al lui Bebe Jupanu buzz me"
Exista diverse raspunsuri comice
HRISTOS A INVIAT!
-Adevarat ce esti beat!
sau
-Sa mori tu ca a inviat!
Erau mai multe, dar nu mi le aduc aminte pe toate
Desi unii mai raspund si prin intrebari retorice: " - Iar? ", "Nu s-a saturat sa invie in fiecare an?", "Chiar l-ai vazut?"
Of, creştinismul ăsta! Numai crime şi războaie: cruciadele, Inchiziţia şi alte răboaie religioase.
Iar peste toate, marea sărbătoare a creştinismului are ca temă principală torturarea şi uciderea printr-o modalitate inventată se pare de romani: crucificarea.
Dumnezeu, în atotputernicia sa, nu găsea o modalitate mai mai umană, mai puţin sângeroasă pentru a aduce credincioşilor vestea cea bună?
Nu putea găsi o modalitate mai plăcută de a-şi revărsa mila şi bunătatea sa.
Trebuia să recurgă la o crimă înfiorătoare?
Voi dacă aţi atotputernici, la fel aţi proceda, v-aţi ucide propriul fiu (şi încă prin tortură!)?
Ce aţi demonstra cu aceasta?
Şi mai avem pretenţii la toleranţă, bunătate, iubirea aproapelui şi alte asemenea texte cu care preoţii ne-au zăpăcit capul de secole.
Ei bine, de aceste lucruri îmi aduce aminte Paştele.
As spune adevarat a inviat ca no, acum...sau daca tot o repetat cineva m-as inscrie la categoria ta sau m-as preface ca nu l-am auzit!
Boru_Matei_1971 întreabă:
Julyly2089 întreabă: