SoftCristi
| SoftCristi a întrebat:

Am o "mare" dilema: Ce s-a intamplat cu faimoasa, dezastruoasa si atotprezenta AH1N1 (Gripa Porcina)? Parca era o "mini-apocalipsa" prin Romania prezenta ei. Care-i treaba de a trecut asa, de nu se mai aude mai nimic, de am scapat asa de ea si mai ales de "gravele" ei simptome?
Dar cu vaccinurile cumparate de Romania? S-au investit bani, nu? Putini destepti le-au facut, care-i treaba cu restul?
In concluzie... "Dezastruoasa" gripa a disparut datorita incheierii alegerilor? Sau poate "micile afaceri" s-au incheiat si porcii "negripati" de la Guvern (sau cine mai stie de unde) si-au umplut buzunarele fara fund?
Banuiesc ca traiti, nu? N-ati murit din cauza... gripei, nu-i asa?

25 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Buna intrebare, felicitari. I'm alive, i'm alive, i am so happy!

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Pai, au inceput jocurile olimpice, e fotbal la televizor, au ce subiecte sa bage la stiri. De vaccinat, s-a vaccinat romanul de nu mai aveau astia sirop de visine-n rezerve, deci si-au scos si banii, treaba a mers bine.

assiris
| assiris a răspuns:

Ce sa se intimple - nimic. A disparut precum a aparut - spontan. Acum urmeaza sa vedem cum vor dispare cei care au facut vaccinul. Ce e mai rau insa, sa ne fereasca de o pandemie adevarata caci atunci nimeni nu va mai avea incredere sa faca vaccinul si patim ca in povestea cu Ion, satul si lupul la oi sad

| nicolll a răspuns:

Pai dupa ce si-a facut "prostimea" vaccinul s-a terminat, care si-a dat seama la timp a fost bine, acum ...in 2-3 ani se asteapta victimele

| Alien a răspuns:

Apocalipsa AH1N1 nu mai e la moda!
Suntem in Trend, acum se poarta accesorii de tip http://www.descopera.ro/stiinta/5592692-la-90-de-secunde-de-catastrofa
Ce stii tu...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

SoftCristi, au murit peste 100 de oameni. Marea majoritate tineri si sanatosi inainte de asta. Fiecare in parte este fiul cuiva, fratele cuiva poate parintele cuiva. NU ti se pare suficient? Epidemia s-a oprit, exact cum a fost pronosticat din doua motive: vaccinarea in masa a "desteptilor" care i-a protejat si pe ceilalti si gerul puternic. In mod normal istoria naturala a oricarei gripe inregistreaza perioada de exacerbare (toamna si primavara) si perioade de acalmie (vara si iarna). Suntem in perioada de acalmie. Ne rugam ca vaccinurile sa fi fost suficiente in asa fel ca gripa sa nu izbucneasca cu mai multe violenta. Eu inca mai traiesc, dar unii au murit si si-au lasat familia indoliata. Mi-ar fi rusine in locul tau sa fac "caterinca" de lacrimile lor.

regis
| regis a răspuns:

Brigaela, evit mereu sa te laud pentru ca o fac prea multi, dar de data asta chiar nu ma pot abtine. Raspunsul tau este nu doar logic, dar este si o palma pe obrazul celor care au ras si rad de aceasta gripa, care asa cum spui a lasat multa durere in peste 100 de familii. Si inca mai apar cazuri, chiar daca presa nu le mai ia in seama. Un ziar local publica un contor al numarului de imbolnaviri inregistrate si al numarului de decese, pe care arunc ochii din cand in cand si confirm ca este inca in crestere (numarul imbolnavirilor tocmai a trecut de 7000).
@SoftCristi - eu traiesc, nu am murit din cauza gripei nici a altei boli, dar nu acelasi lucru pot spune despre un cunoscut (e mult sa zic prieten), care nu a avut acelasi noroc.
Despre vaccinurile cumparate de Romania, inca astept sa imi raspunda conspirationistii care a fost marea afacere. Pentru ca atunci cand statul cumpara un vaccin de la un institut pe care tot el il patroneaza, iar pretul lui abia acopera costul ambalajului, seringii si acului, sunt curios care e marea afacere si cine cati bani a castigat.

| JeSa a răspuns:

Regis, dar ştim cu toţii că "Străinul Cercel", a fost oprit din această "afacere", bazată pe "vaccinuri expirate", şi neavând măcar drept să vaccineze pe cei mici...eh, era bine să fi testat pe şobolani şi nu pe fiinţehappy, "deştepţii"!

| Frogie a răspuns:

Asta ma intrebam si eu! thinking
Dintr`o data nu s`a mai auzit nimic de nici o gripa porcina si nici de vaccin!
Eu una, nu am crezut niciodata in acel vaccin si de aceea am evitat sa-l fac!

regis
| regis a răspuns:

@jessyka - nu stim cu totii acelasi lucruri si iarta-mi ignoranta dar nu inteleg deloc la ce te referi. Eu unul m-am saturat sa tot explic care e treaba cu vaccinul, astept inca sa aflu care este exact afacerea. Adica exact cine a castigat si cum. Ca nu stiu ca strainul tau sa aiba vreo afacere, iar castigul se calculeaza simplu: faci diferenta intre ce ai cheltuit si ce ai incasat. Ce a cheltuit cercelul si ce a incasat, de gripa a fost o afacere pentru el?

| JeSa a răspuns:

Regis - cer scuze l-am botezat, spunându-i "Străinul", în loc de "Streinu" Cercel:P, pfff... regis dragă, doreşti să spui că cetăţenii nu au fost şantajaţi?, bine îţi respect opinia("place tactica", ce e aplicată de orice cetăţean, şi aceea de "a tace"!), oricum nu mă interesează ce drepturi şi-a tras din "propriul interes", ci mă înspăimântă că totul se rezumă la bani, iar interesele faţă de pacient îs minime,,, ar fi fost plăcut ca "meşterul" să fie chemat la TV, să dea explicaţii - ce şi cum, - şi nu eu,,, eu mulţumesc CELUI DE SUS, că nu mă las manipulată...
http://www.urbaniulian.ro/......e-de-euro/

regis
| regis a răspuns:

Scuze, nu am nervi sa citesc un asemenea sir de aberatii, am citit doua paragrafe si m-am crucit de cate incalcituri si pierderi in amanunte am reusit sa dau. Te rog fa-mi un rezumat si explica-mi simplu cum a castigat Strainu Cercel (sau cei pe care se presupune ca ii reprezinta) din aceasta afacere. Concret, care a fost marja lui? A cumparat vaccinul mai ieftin si l-a vandut mai scump? Eu nu reusesc sa inteleg mecanismul, oi fi mai greu de cap, dar matematica mea e simpla:
- o doza costa mai putin de un euro, incluzand aici nu doar profitul, ci si cheltuielile cu producerea, ambalarea si distribuirea vaccinului.
- suntem mai putin de 20. 000. 000 de oameni in tara asta, presupunem ca fiecare roman si-ar fi facut o doza, desi este absurd. Mai ii adaugam 10. 000. 000 de tampiti care si-au facut doua doze.
(20. 000. 000 doze + 10. 000. 000 doze) x 1 euro/doza = 30. 000. 000 euro.
Acum explica-mi mie cum poti face o afacere de sute de milioane ruland doar 30 de milioane?
Ma bucur ca nu te lasi manipulata, dar explica-mi si mie sistemul, cine din ce a castigat, sa inteleg si eu de unde vine manipularea. Mai, cu Patriciu am inteles, a luat omul o rafinarie de la stat la pret de garsoniera si a vandut-o cu cateva miliarde. Am inteles ca ce si cum a castigat. Dar cu vaccinul eu unul nu reusesc sa inteleg.

| JeSa a răspuns:

Regis, nu este vorba de ce sume s-au scos, cum am şi spus, nu mă priveşte afacerea, el le ştie, în fine,,, eu doar m-am rezumat la acele "vaccinuri", ce au fost expirate, şi fiind aplicate la copii sub 14ani,,, aceste, din urmă pot provoca reacţii diverse fiecărei pers. în cauză...

| ღ♥•þί†ίк•♥ღ a răspuns:

Asta e facuta la misto nu exista gripa porcina!

| Vizitiul a răspuns:

A fost ceva superficial, la fel ca toate celelalte "gripe", cei de la sanatate au nascocit aceste "gripe" pentru a primi fonduri. E mai important Dan Diaconescu cu aberatiile lui de la OTV, azi-maine o sa apara "gripa ovina", ca-n rest pe toate le-au "detectat".

regis
| regis a răspuns:

Eu nu sunt in tema cu vaccinurile expirate facute copiilor, e prima data cand aud asa ceva si ma intreb cand au apucat sa expire din moment ce s-au produs abia la sfarsitul anului. Dar ar trebui sa te priveasca afacerea daca faci afirmatii cu privire la ea si e de bun simt sa si dai explicatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebare cu adevarat interesanta...sti parerea mea e ca la anul apare alta gripa a fost aviara in 2005 daca imi aduc bine aminte. porcina in 2009ma intreb ce mai urmeaza. poate efectul vaccinului...in 2011 pacat ca suntem jucati pe degete de niste minti bolnave sunt curios cati dintre cei care ne conduc si au facut vaccinul. poate stie cineva ma intreb base a facut sau e imun la asa ceva? cred ca deja resursele globului sunt p sfarsite deci trebuie sa ramanem mai putini

| JeSa a răspuns:

Regis
La ce? să mă privească nişte "afaceri necurate"!(nu împarte mie, ca pacient/cetăţean, cineva ceva!, din contra "interesele - minime sau cum o fi" - sunt proprii întotdeauna), pe mine mă priveşte "sănătatea" doar; regis, în general tot ce se "impune", nu este bine!(un "vaccin anti-HPV" este extrem de periculos, cum am spus şi mai sus că poate provoca - diverse reacţii; bănuiesc că asta o ştiai)...

regis
| regis a răspuns:

@JeSsika - si eu sunt foarte liberal in gandire, sunt impotriva multor lucruri care ni se impun. Totusi, nici vaccinul anti-HPV nici cel antigripal nu sunt obligatorii. Nici eu nu sustin vaccinarea anti-HPV, acelasi efect avandu-l o viata sexuala sanatoasa. In schimb gripa, fie ea sezoniera sau noua, nu tine cont nici de moralitatea persoanei, nici de alte masuri preventive. PRin urmare eu unul sustin parerea marii majoritati a medicilor: cei care se incadreaza in categoriile de risc mai ridicat ar trebui sa se vaccineze.
Si repet rugamintea ca cei care sustin ca vaccinul romanesc este o mare afacere sa imi explice si mie cum functioneaza aceasta.

| Marica_2964 a răspuns:

Gripa? a fost arsa de flacara violeta! parerea mea big grin

| Aerosmith a răspuns:

Nu nu. Sunt inca in viata. Pai ai vrea sa se mai vorbeasca despre dezastruoasa gripa porcina? Au profitat deja cat au putut de pe urmele acestei "boli" cumplite si s-a incheiat discutia. Ceva de genu` gripei aviare. Acum s-au linistit apele.

| catthshshshs a răspuns:

Mi se pare ceva superficial cate mai mult a speriat populatia.Intrebarea asta mi-am pus-o si eu! Unde a disparut gripa asta nenorocita?:?)

| funkydiva a răspuns:

Tocmai a fost descoperit un caz prin judetul constanta.
si traim. manipularea nu ne omoara, doar ne intareste happy

| ramona11ramona a răspuns:

Da ai mare dreptate