| winter_1160 a întrebat:

Am o problema de logica spusa de o prietena si habar nu am cum sa o rezolv... dar nici ea nu stie raspunsu'.
Problema suna cam asa: Trebuie sa masori 3 litri de apa dar ai doar doua sticle, una de 2 litri si una de 4 litri.Cum faci?

7 răspunsuri:
| jolie a răspuns:

Umpli o sticla de 2l cu apa o versi in sticla de 4l dupa care sticla de 2l o pui jumate cu apa si o versi in sticla de 4l sau pui apa in sticla de 4l cu o cana gradatabig grin

| chocolatte a răspuns:

Umpli sticla e 4 l, din ea pui in cea de 2 l, ramanand in prima 2 l apoi din cea de 2 litri pui 1 l laughing) nusj imi da bataie de cap!

| chocolatte a răspuns:

Umpli sticla e 4 l, din ea pui in cea de 2 l, ramanand in prima 2 l apoi din cea de 2 litri pui 1 l laughing nusj imi da bataie de cap!

| TheDevilIsHere a răspuns:

Habar n-amlaughinglaughingsi eu is aia care se pricepe la matelaughinglaughing

| NothingImportant200 a răspuns:

Pui in aia de 2 l, o versi in aia de 4l, o umpli iar pe aia de 2 l, o pui in aia de 4l. Pe urma versi 3l din aia de 4 si o umpli iar pe aia de 2 si o versi in aia de 4. Funda?happy

| Byclick a răspuns:

E imposibil, poate nu ai retinut tu numerele bine.

| winter_1160 explică:

@jolie, nu am decat sticlele. iar varianta cu sticla umpluta pe jumatate nu este realizabila decat daca sticla este egal proportionata ca sa stiu ca jumatate din ea este exact un litru.