| SuperMagicSmile a întrebat:

Am si eu niste probleme de logica(astea sunt destul de usoare):

1. Sunt 5 copii în grup: mincinoşi(care mint întotdeauna) şi sinceri(care spun întotdeauna adevărul). La întrebarea "Câţi mincinoşi sunt în grup?", fiecare dintre ei a dat câte un singur răspuns: "unul", "doi", "trei", "patru", "cinci". Câţi mincinoşi sunt în grup?

2. Ionel spune că Gigel minte, Gigel spune că Marin minte, Marin spune că Ionel sau Gigel minte. Cine minte şi cine spune adevărul?

3. Un om spune « Eu acum mint! » Când afirmă acest lucru, omul minte sau spune adevărul?

4. Într-un sat este o regulă : « Există un frizer care îi rade pe toţi cei care nu se rad singuri. » Are voie frizerul să se radă singur?

5. A spune că dacă B minte, atunci şi D minte; B spune că A şi D mint; C spune că A sau B minte; D spune că dacă C spune adevărul, atunci şi B spune adevărul. Cine minte şi cine spune adevărul?

6. Un explorator a fost capturat in jungla de un trib de indigeni. Seful tribului de indigeni spune: "Ai dreptul sa zici o propozitie. Daca vei spune o minciuna, vei fi spanzurat. Daca vei spune adevarul, vei fi decapitat." Dupa un moment de gandire, exploratorul a spus o propozitie, care i-a obligat pe indigeni sa-l elibereze. Care a fost aceasta? a) Voi fi spanzurat b) Voi fi decapitat. Justificati!

DAU FUNDITA!

Răspuns Câştigător
| Ea12345 a răspuns:

Nu sunt eu aia cu logica...rolling on the floor)

50 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Raspuns : Unul spune adevarul.
Justificare : Adevarul poate fi doar unul (1, 2, 3, 4 sau 5 mint), nu poate fi 0 deoarece se specifica ca exista cel putin un mincinos sau un copil care zice adevarul. Iar adevarul poate fi doar unul asta inseamna ca 4 copii mint iar 1 zice adevarul.

2. Ionel - I
Gigel - G
Marin - M

I spune ca G minte
G spune ca M minte
M spune ca G sau I minte.

Cata vreme M nu este sigur => ca M minte deci G sau I spun adevarul. Dar cum M minte inseamna ca G spune adevarul. Si daca G spune adevarul inseamna ca I minte.

Concluzie : Marin minte, Ionel minte, Gigel spune adevarul.

3. Nu minte, nu spune nici adevarul.

Daca ar minti, atunci cand ar zice "Eu mint" ar spune adevarul.
Dar ar spune adevarul, atunci cand ar zice "Eu mint" ar minti.

Deci nici nu minte dar nici nu spune adevarul.

4. Daca exista un frizer care ii rade pe toti cei ce nu se rad singuri, si este si sat, deci exista doar un frizer inseamna ca frizerul are voi sa se rada singur.

5.

A : B, D mint
B : A, D mint C : A sau B mint D : A, C spun adevarul.
C : A sau B mint
D : A, C spun adevarul.

Concluzie : D minte. B minte. A spune adevarul, C spune adevarul.

6. minciuna : spanzurat
adevar : decapitat
Raspuns : Voi fi spanzurat! - el minte dar nu poate fi spanzurat fiindca daca ar fi spanzurat el ar fi spus adevarul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Sunt 4 mincinosi
2. Ionel si Marin spun adevarul
3. E un paradox
4. Nu
5. A si C spun adevarul
6. Voi fi spanzurat. Daca e adevar, atunci trebuie decapitat. Iar spanzurarea e pedeapsa pentru o minciuna. Si astfel scapa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 6 cred ca este 3: eu mint.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In grup sunt cinci mincinosi

| anonymus4106 a răspuns:

1. 4 copii sunt mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai cu mintit? cei asta? daaa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

B)Voi fi decapitat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andra e desteapta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2.marim spune adevarul si ceilalti doi mint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.Fiindca toate raspunsurile sunt diferite doar unul poate fi adevarat, deci doar unul spune adevarul.

| AlexandruVlad432 a răspuns:

La 3. MINTE cand spune "eu acum mint"./ minte cand spune ca minte(spunand un adevar).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am pb d lugik 1.intre tarile ungaria si Romania era un zid pe zid era un cocos care facea oua in ce parte cadeau ouale? 2.era stefan cel mare la o st d trenuri care mergeau unul dup altul cum ajuns stefan cel mare la mama sa?
3.cat este ora daca ambele branci sunt intre unu si doi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. pai deoarece toate raspunsurile sunt diferite inseamna ca nu sunt mai mult de un copil sincer. daca toti copii sunt mincinosi atunci nr copiilor din grup ar fi 0 sau mai mare ca 6, ceea ce este imposibil, deci este un copil sincer si patru copii mincinosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 copii mint, unul spune adevarul ( pentru ca daca ar spune mai multi adevarul s-ar tot contrazice raspunsurile, la fel si daca ar mintii toti ), anume cel care zice ca 4 copii mint, 2. toti spun adevarul, 3. se formeaza un paradox, deci nu se poate afla raspunsul, 4. frizerul se rade singur ( asta confirma ambele cazuri ), A si D mint, 6. voi fi spanzurat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 4 da, frizerul se poate rade singur!

| ciobert a răspuns:

Dupa cum vad majoritatea sunteti varza la logica asa ca nu-mi bat capul sa va explic...
1. 4 copii mint (al4-lea spune adevarul)
2.Gigel minte
3.Se cheama paradox...
4.Paradox
5.B si C spun adevarul
6.E tot gen paradox:A spus ca va fi spanzurat: astfel daca ceea ce a spus era adevarat, trebuiau sa-l decapiteze, ceea ce nu puteau deoarece l-ar fi facut mincinos. Daca ceea ce a spus era fals trebuiau sa-l spanzure, facandu-i spusele adevarate si astfel ar fi fost nevoiti sa-l decapiteze, facand ca ceea ce a spus sa fie adevarat... daca ma intelegeti...

| IonutZ_3613 a răspuns:

Care era la ultima?

| Casady a răspuns:

1. 4 copii mint, 1 spune adevarul. 2. minte Gigel, ceilalti spun adevarul. 3. Depinde de punctul de vedere... 4. Desigur ca poate! 5...6.a) Fundita te rog! happy