| SuperMagicSmile a întrebat:

Am si eu niste probleme de logica(astea sunt destul de usoare):

1. Sunt 5 copii în grup: mincinoşi(care mint întotdeauna) şi sinceri(care spun întotdeauna adevărul). La întrebarea "Câţi mincinoşi sunt în grup?", fiecare dintre ei a dat câte un singur răspuns: "unul", "doi", "trei", "patru", "cinci". Câţi mincinoşi sunt în grup?

2. Ionel spune că Gigel minte, Gigel spune că Marin minte, Marin spune că Ionel sau Gigel minte. Cine minte şi cine spune adevărul?

3. Un om spune « Eu acum mint! » Când afirmă acest lucru, omul minte sau spune adevărul?

4. Într-un sat este o regulă : « Există un frizer care îi rade pe toţi cei care nu se rad singuri. » Are voie frizerul să se radă singur?

5. A spune că dacă B minte, atunci şi D minte; B spune că A şi D mint; C spune că A sau B minte; D spune că dacă C spune adevărul, atunci şi B spune adevărul. Cine minte şi cine spune adevărul?

6. Un explorator a fost capturat in jungla de un trib de indigeni. Seful tribului de indigeni spune: "Ai dreptul sa zici o propozitie. Daca vei spune o minciuna, vei fi spanzurat. Daca vei spune adevarul, vei fi decapitat." Dupa un moment de gandire, exploratorul a spus o propozitie, care i-a obligat pe indigeni sa-l elibereze. Care a fost aceasta? a) Voi fi spanzurat b) Voi fi decapitat. Justificati!

DAU FUNDITA!

Răspuns Câştigător
| Ea12345 a răspuns:

Nu sunt eu aia cu logica...rolling on the floor)

50 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 6 cred ca este 3: eu mint.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In grup sunt cinci mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai cu mintit? cei asta? daaa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

B)Voi fi decapitat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andra e desteapta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2.marim spune adevarul si ceilalti doi mint

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.Fiindca toate raspunsurile sunt diferite doar unul poate fi adevarat, deci doar unul spune adevarul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am pb d lugik 1.intre tarile ungaria si Romania era un zid pe zid era un cocos care facea oua in ce parte cadeau ouale? 2.era stefan cel mare la o st d trenuri care mergeau unul dup altul cum ajuns stefan cel mare la mama sa?
3.cat este ora daca ambele branci sunt intre unu si doi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. pai deoarece toate raspunsurile sunt diferite inseamna ca nu sunt mai mult de un copil sincer. daca toti copii sunt mincinosi atunci nr copiilor din grup ar fi 0 sau mai mare ca 6, ceea ce este imposibil, deci este un copil sincer si patru copii mincinosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 mincinosi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. 4 copii mint, unul spune adevarul ( pentru ca daca ar spune mai multi adevarul s-ar tot contrazice raspunsurile, la fel si daca ar mintii toti ), anume cel care zice ca 4 copii mint, 2. toti spun adevarul, 3. se formeaza un paradox, deci nu se poate afla raspunsul, 4. frizerul se rade singur ( asta confirma ambele cazuri ), A si D mint, 6. voi fi spanzurat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 4 da, frizerul se poate rade singur!

| anonymus4106 a răspuns:

1. 4 copii sunt mincinosi

| Casady a răspuns:

1. 4 copii mint, 1 spune adevarul. 2. minte Gigel, ceilalti spun adevarul. 3. Depinde de punctul de vedere... 4. Desigur ca poate! 5...6.a) Fundita te rog! happy

| ciobert a răspuns:

Dupa cum vad majoritatea sunteti varza la logica asa ca nu-mi bat capul sa va explic...
1. 4 copii mint (al4-lea spune adevarul)
2.Gigel minte
3.Se cheama paradox...
4.Paradox
5.B si C spun adevarul
6.E tot gen paradox:A spus ca va fi spanzurat: astfel daca ceea ce a spus era adevarat, trebuiau sa-l decapiteze, ceea ce nu puteau deoarece l-ar fi facut mincinos. Daca ceea ce a spus era fals trebuiau sa-l spanzure, facandu-i spusele adevarate si astfel ar fi fost nevoiti sa-l decapiteze, facand ca ceea ce a spus sa fie adevarat... daca ma intelegeti...

| IonutZ_3613 a răspuns:

Care era la ultima?

| daci a răspuns:

My name is ALEX, si iata raspunsurile:
1. Doar 4 copii mint, iar unul spune adevarul (cel care spune ca 4 copii mint)
2. Ionel si Marin spun adevarul, iar Gigel este cel care minte.
3. Acel om care spune ca minte, nici nu minte, dar nici nu spune adevarul. Din pacate am un lapsus si nu-mi aduc aminte cum se numeste aceasta situatie. big grin
4. Frizerul are voie sa se rada singur.
5.Idem problema de la pct. 3. Nu se poate spune cine minte sau spune adevarul.
6.raspunsul exploratorului: " Voi fi spanzurat!". Daca indigenii aveau de gand sa-l spanzure, inseamna ca a spus adevarul, caz atunci indigenii trebuie sa-l decapiteze, dar daca il decapiteaza inseamna ca a spus o minciuna, caz in care indigenii trebuie sa-l spanzure. Dar daca-l spanzura, inseamna ca exploratorul a spus adevarul. Din aceasta incurcatura nu se poate iesi, de aceea l-au eliberat.
Si aceasta problema se aseamana cu cele de la pct. 3 si pct. 5. E un "cerc vicios", ca sa zicem asa, mai pe intelesul tuturor happy

Astept fundita, daca o merit tongue

| liviukbill a răspuns:

1. 4 mint (cei care zic 1 2 3 5)
2. Ionel si Marin spun adevarul
3. Minte ( daca minte si spune " eu acum mint " inseamna ca el acum spune adevarul deci minte )
4. Are voie sa se rada singur
5. A si C spun adevarul iar B si D mint
6. Voi fi spanzurat ( intrucat daca ar fi sa fie o propozitie adevarat el ar trebui sa fie decapitat ceea ce e in contradictie cu propozitia iar daca ar minti ar trebui sa fie spanzurat tot in contradictie cu propozitia ) deci scapa big grin

| Samuel_5377 a răspuns:

Cred ca am dat raspuns corect
1) 4 mint iar celalalt spune adevarul, dar cred ca i o greseala in prima afirmatielaughing.
2) Toti spun adevarul, deoarece orice om minte, si poti afirma asta.
3) Logic...sigur minte, 100%.

4) Logis...are voie sa se rada singur!
5) Ma mai gandesc!
6) voi fi spanzurat, deoarece el a spus o minciuna!

| roco_9203 a răspuns:

Toti care zic 5 la prima problema sunt mincinosi, raspunsul este 4!