| AlEx_9074 a întrebat:

Doamna profesoara ne-a pus sa rezolvam o problemabig grinaca astazi sunt 0 grade celsius si maine o sa fie de 2 ori mai frig cat grade o sa fie maine

11 răspunsuri:
| AndutzaAndu a răspuns:

0 grade. oh go on

| Aero a răspuns:

"Doamna profesoara ne-a pus sa rezolvam o problema", te cred, bine laughing

De 2 ori mai frig pentru cine?
In fine...sa zicem asa:
Transformam T= 0 grade Celsius in grade Fahrenheit =32F
Impartim la 2=>T=16F
Revenim la grade celsius: grade Celsius= (grade Fahrenheit - 32) x 5/9 = -16x5/9= -80/9= aprox. -9 grade Celsius.

Am cateva incertitudini, dar de ce n-ar fi si asta un raspuns?

Decat sa zic ca nu se poate, sau ca 0 grade, sau alte aberatii, mai bine ce am zis mai sus(poate si aia tot o aberatie, dar pare putin mai veridica), si nu e prima data cand raspund la o intrebare ca asta.

| BruneTTe a răspuns:

0 grade. desi depinde cum calculezi.

uite aici http://www.calificativ.ro/......r6913.php. e plin netul de intrebarea asta :))

| CosteaVlad a răspuns:

Metematic vine 0 x 2 = 0. Însă aici treaba este puţin mai complicată, chiar mult mai complicată (şi nu glumesc deloc).
Lăsând la o parte rezolvarea prin calcul matematic (care nu este tocmai relevantă în această situaţie), dacă analizăm problema strict din punct de vedere logic, automat vom ajunge la concluzia că, deşi azi sunt 0 grade, dacă mâine va fi de 2 ori mai frig de-atât, de aici rezultă clar că va fi o temperatură mult mai scăzută. O rezolvare logică, dar incorectă din punct de vedere matematic, ar fi următoarea: Cum a spus şi Aero, transformăm gradele Celsius în grade Fahrenheit, şi avem 0 C = 32 F. Ulterior luăm diferenţa 0 -> 32 ca fiind coordonatele raportului frig -> cald, apoi valoarea temperaturii măsurate în grade F o transformăm în grade C, şi ajungem astfel la o valoare pe care hai s-o denumim generic T, egală cu 32 grade C. Luăm astfel valoarea 32 ca fiind o constantă dată prin teoremă (enunţ acceptat ca fiind adevărat fără a avea nevoie de o demonstraţie). Şi să luăm aşadar intervalul 0 - 32, pe care să-l denumim generic A, şi vine punctul A de coordonate (0, 32) => A = 32.
Aşadar, luând situaţia în care azi sunt 0 grade C, dacă mâine va fi de 2 ori mai frig rezultă 32 - (A x 2), deci mâine vor fi -32 de grade C.
Dar după cum am mai spus, în această situaţie, analiza problemei din punct de vedere matematic nu corelează cu cea din punct de vedere logic. happy
O seară frumoasă!

| cristianorudi7 a răspuns:

Doamna prof e praf

| Crisstina a răspuns:

Nu exista asa ceva! e ilogic! matematic 0x0=0! dar din moment ce e mai frig maine decat azi, nu are cum sa fie tot atatea grade! ILOGIC!

| jolie a răspuns:

Pai tot 0 grade orice nr.inmultit cu 0 egal 0winking

| darkstar a răspuns:

Wow ce greu laughing
0 grade!
fundita? smug

| Diana_1599 a răspuns:

Nu exista de 2 ori mai frig.

| Byclick a răspuns:

Cand vine vorba de temperatura nu se folosesc expresii de genul "De doua ori mai cald", "De doua ori mai frig", etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zero