* Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză (44 caractere)
Acesta este cel mai lung cuvânt din limba română deşi a fost contestat de multe persoane ca fiind un cuvânt tehnic
* ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (25 caractere)
Este cel mai lung cuvânt din DEX (varianta din 89`)
* Staţiunea Climaterică Sâmbăta (27 caractere)
Este cel mai lung nume de oraş din România
* Constantineşti (15 caractere)
Este cel mai lung nume de oraş din România format dintr-un singur cuvânt
* ŞTREANG, TRUNCHI, CHIOMPI, GHIONŢI, STRÂMŢI, STRÂNGI, STRÂNŞI, STRICŢI, SCONCŞI, SFINCŞI, PROMPŢI, STRÂMBI, SCHIMBI, SCHINGI, ŞCHIOPI, ZBENGHI (7 caractere)
Sunt cele mai lungi cuvinte româneşti formate dintr-o singură silabă
* ACIOAIEI (8 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine o singură consoană
* CIOCOAICEI, LĂLĂIELILE, LILIALULUI, LOAIALULUI (10 caractere)
Cele mai lungi cuvinte care conţin aceeaşi consoană
* ULTRAREVOLUŢIONAREI (19 caractere)
Este cel mai lung cuvânt care are toate cele 5 vocale principale repetate exact de 2 ori
* BILDUNGSROMANESC (16 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine toate cele 5 vocale principale (a, e, i, o, tu) doar o singură dată
* AUTOÎNSĂMÂNŢĂRILE (17 caractere)
Cel mai lung cuvânt care conţine toate cele 8 vocale din limba română (a, ă, â, e, i, î, o, tu)
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza.
N-am nevoie de fundiţă, în schimb ţi-aş da-o ţie dacă poţi să îl pronunţi.
Cred ca Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza(36 litere)... ii trebuie o zi ca sa citeasca un copil de clasa I-a))
Difosfopiridinnucleotidpirofofataza (36 de litere)
gas encefalomielopoliradiculonevrita(32 de litere)
gastropiloroduodenojejunostomie(31 de litere)
diclordifeniltriclormetilmetan (30 de litere)
Mama ce cuvinte!
Sa mi le cititi si mie!
Va mai las unpic sa "fierbeti" =)... va zic maine =) poate ghiciti pana atunci... uitati-va bine la ce categorie am pus intrebarea
[cuv incepe cu G si se termina cu A , jucam si spanzuratoarea =) ]
Din moment ce ai pus intrebarea la rubrica asta atunci e clar ca raspunsul nu poate fi unul "stiintific". E o smecherie la mijloc. Un fel de ghicitoare. Ai promis ca ne spui.
Lasa cuvintele mai bine corecteza-le pe a tale "cuvant in limba romana"
se scrie "DIN"
ia-o ca pe un sfat
xoxo, mary
Cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza. Acesta contine 44 de caractere. Electroglotospectrografie (termen medical, 25 caractere) este cel mai lung cuvant cuprins in DEX `98 si inseamna "metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful". Cred ca toti am cautat pe google))).
Julyly2089 întreabă: