Eu zic totusi ca. are. Mai degraba sange, lapte (ba lapte are, lapti de peste ), genunchi... astea au o sg forma.
@Eu_o_mare_enigma: da-mi voie sa te combat! Mira are dreptate sa explice sensul cuvantului "epicen". NU vrei sa stii cati habar n-au ce-i aia. Poate, cu ocazia asta, afla.
Face parte din categoria substantivelor epicene, deci care au o singura forma si pentru masculin si pentru feminin. Cei care sunt tentati sa spuna soricioaica, de fapt, numesc o otrava foarte puternica.
@mira-cei care sunt tentati sa spuna soricioaica, au fost tentati in gluma, este de ajuns sa spui ca este substantiv epicen, restul comentariului este de prisos, asta daca nu cumva ai aflat de curand ca substantivele mai sunt si epicene si ca de fapt epicen inseamna ca are o singura forma pentru masculin si feminin.
Multumesc.
@ardnaxur1961 -avem noi cateva dispute minore pe aici, de aceea a facut referire directa la ''soricioaica'' mea, care era spusa in gluma. Din acest motiv, pentru ignoranti am pus un mutunache sa rada la sfarsit si sa-si dea seama ca-i o gluma.insa am observat ca de fapt foarte multi experti sunt de google.in rest, numai de bine.
Da, da, aveti cu totii dreptate. Epicen inseamna ca ministru se foloseste si pentru doamna si pentru domnul care ocupa scaunul confortabil de ministru si ministresa nu este femininul de la ministru ci sotia ministrului Asta ca tot nu stiu multi ce-i cu epicenu' ala si cu ce se maninca si ca multi care nu stiu, folosesc cuvinte scoase din burta sau termeni de care au auzit dar al caror sens real nu il cunosc... doar, doar or parea ei mai interesanti in fata nestiutorilor. Si asa ne alegem cu primarita, ministra si ministresa si cite si mai cite tembelisme
Eh. poti spune soricica... dar sincer pentru ce iti trebuie? tocmai soarece, vrei compunere:doamna soarece, matusa ~, etc.
Apropo de soarece. Idei de cadou de Valentine's Day daca vreti sa consolati o prietena care a fost parasita de iubit: sa boteze un soarece cu numele lui iar apoi un sarpe va manca soarecele:
https://experiente-cadou.com/......tilor.html