se scrie "i-aţi"
eventual puteai scrie şi "Mutu" cu "M" mare...da' e okay şi aşa, mna
Căcat... greşeste omu o data si ii săriti in cap.
De azi se scrie ia-ti.
ai greşit doar o dată? poate asta-i prima dată când ți se atrage atenţia
se scrie şi "ia-ţi" însă atunci când vine de la a lua (ex.: ia-ţi cartea şi pleacă)
însă în "întrebarea" pusă de tine tot "i-aţi" rămâne varianta corectă
Rau faci...rau gasesti!
Nu va mai luati de Killer... a gresit si el, este un biet copil neajutorat si toata lumea-i sare-n cap! Nu-i frumos!
In cazul asta, nu e frumos copii. Cum sa-i dati in cap unui mut? Rusine voua.
minunat
dar nu văd ce era greu în a scrie "i-aţi"
(uite mai simplu:
-"aţi" era particulă auxiliară din perfectul compus)
-"i" era pronume)
poate vei ştii pe viitor
mă mir că tu ai pus cum trebuie cratimele
bravo, ăsta e un progres!
"Tu sa taci ca-s nervos!"... bla, bla, bla! Simti cat imi pasa?
Nu-mi pasa!
Hai ca eu ma duc la o sedinta foto! Am un subiect frumos de fotografiat!
Vai doamna profesoara, va rog sa ma iertati, imi aduc aminte cum te ofticai tu cand ai fost corectata) priveste in gradina ta mai intai pisi.
Incerc sa nu enervez lumea asa cum ma enerveaza pe mine boii care habar n-au sa scrie coret! Imi scriu ceva de genu. ple.cat, asi, nu.sh, ami, ia.ti, mi.am, scris.o, as, k, k.a, a.kas,... moooor! Urasc sa-mi scrie cineva asa! Ca analfabetii, si se mai si lauda ca ei scriu PERFECT GRAMATICAL!
Am pus punct, deoarece nu ma lasa sa postez greselile!
Problema la tine e ca nu sti cand sa te opresti, poate chiar nu am o dispozitie buna acum... asa ca taci si inghite.
chiar aşa?
corectată de cine, când şi de ce?
din cauza unei greşeli gramaticale?
Da, de cineva pe care il amenintai ca-i dai ignor. Asa ca nimeni nu scrie mereu corect, nu te da zeita gramaticii ca nu esti, eu macar nu corectez pe altii pentru ca mai gresesc si eu din neatentie. Acum taci si inghite si tu.
serios?
aia probabil a fost singura greşeală gramaticală făcută de mine în ziua respectivă
şi de atunci nu-mi amintesc să fi făcut altele fiindcă aş fi fost corectată
normal că nu corectezi pe alţii ţinând cont că greşelile gramaticale ţi se par "k00l" (lucru dedus din postările tale)
nu mă dau zeiţa gramaticii, doar ţi-am explicat cum se scrie "i-aţi" în contextul ăla, asta ţi se pare ţie o faptă demnă de eticheta de "zeiţă a gramaticii"?
persoana aia a primit ignore din mai multe motive, neştiute de tine din moment ce comentezi fără rost probabil
dacă eşti nervos/supărat/etc nu-ţi vărsa nervii pe alţii (chestie făcută şi de mine, pe care deşi o regret, am curajul s-o recunosc )
observ că eşti cam indispus, aşa că eu cred că ar trebui să încheiem aici discuţia
noapte bună
Mda... singura. Hai sa nu fim ipocriti, am mai scris acest "i-ati" de multe ori, daca am gresit acum nu inseamna ca nu stiu scrie, faptul ca nu stau sa citesc de 10 ori postarea inainte sa o postez face sa apara greseli. Nu ma deranjeaza ca m-ai corectat, ma enerveaza doar ipocrizia ta.
Venerabilul întreabă:
DaciaRomania întreabă: