anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care parte din creier e responsabila de durere? Daca am extirpa-o, ce s-ar intampla?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu mai stiu exact care parte e responsabila de durere. Dar exista un sindrom genetic in care pacientii nu simt durere. Rareori ajung la varsta adulta, fiindca sufera numeroase traumatisme fiindca nesimtind durerea, nu invata care miscari sunt periculoase. In plus, sunt greu de investigat, fiindca practic nu stii unde s-au lovit. De asemenea oamenii astia nu pot raporta in timp boli grave si se pierde mult timp pentru diagnosticare. De exemplu, daca un astfel de pacient varsa, ar putea avea o toxiinfectie alimentara, o apendicita, o colecistita, o meningita, un traumatism cranian, un traumatism abdominal, o viroza banala si tot felul de alte boli, unele grave, altele nu. Nu poti sti care dintre ele este si trebuie incet-incet sa-i faci investigatii pentru toate si sa le excluzi pe rand. Uneori, in cursul acestui lung proces, boala se agraveaza si pacientii decedeaza.

2 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Durerea este o necesitate.Este o prima arma de aparare a organismului pentru ca te pune in garda ca ceva nu functioneaza. Mira

| gearbox a răspuns:

Nu am mai avea cu ce ne vaicarii si atunci ne-am plictisii taaaare rau. Deci? Mai ai avea motiv sa o inlaturi? laughing)