Mie-mi place Epicur...plus toate derivatele:epicurean, epicureic...Toate ma duc cu gandul la locul ala...stiti voi care!
La greci si la romanii macedoneni exista numele Hrisula, o prietena imi spunea ca era cat pe ce sa se aleaga cu acest nume, parintii ei optand in ultimul moment pentru Cristina.Noi o tachinam mereu pe tema asta, o intrebam ce diminutiv ar fi capatat, Suli, Sulica?
Eu locuiesc in cipru de 4 ani si pot zice ca cipriotii au cele mai ciudate nume posibile care la noi au alte intelesurii ... un exemplu ar fi "pandeli" -care este un nume intalnit ft des la barbati cum ar fi sa vina un "pandeli" in ro si sa il strige vecinii "pandeleeeee " ... un nume intalnit des la femei este "lefteria" ... in ro "lefteroooo" ...doamne in fiecare zi mai aud cate un nume nou care ma face sa ma tavalesc pe jos gandindu-ma cum ar suna la noi ... iar numele care le ador la ei sunt numele de barbati "kiriakos" :X "neophtos" si "angelos" =in limba romana "inger" :X
@ aqualuna cum de am omis numele asta? hristula prescurtarea acestui nume este intr-adevar "sula" ) si cand vb ele intre ele pronunta numele acesta cu atat foc
in limba greaca a meu/a mea/ se traduce "mu"... iar cand se pronunta numele cuiva au "placerea" asta sa adauge la sfarsitul numelui si acest "mu"...si iese ceva de genu : cristina-mu= cristina-mea... sau " sula"-mu (mea) ai are nevoie de traducere?
Am un vecin care si'a promis(beat fiind) ca atunci cand ii va naste sotia, daca va fi baiat il va numi Invingatorul iar daca va fi fata, o va chema Larga.
a fost baiat...
Am fost intr-o tabara multi-etnica...si era un gagiu indian pe care il chema Zain. Ei bine, in limba ebraica, zain se numeste...organu' muncii. ( pe**a).
Si noi ne bateam joc de el si il strigam "bai pe**a" si i-am spus ca inseamna "hey, dude! " ))
Eu am un coleg in clasa sh sunt din jud gorj...sh se numeste... OZNAGA LEONARDO VALDEMAR...ciudat nume n u?
Nepotica mea se numea anca, dar a plecat cu parintii in suedia si acolo anca inseamna gasca, deci a fost nevoie sa-i stearga numele din certificat.
Mosmantina Ciuperchina si i se mai zice MOSciuperca, BOSHA i se mai spune Bosasi.
DarkRevenge întreabă:
Georgianna3723 întreabă:
Julyly2089 întreabă: