Slujba invierii, multimea de oameni adunati sa ia lumina si masa ''festiva'' din prima zi de PASTE impreuna cu familia mea :5 copii, 2 gineri, o nora si 2 nepoti.
Cand eram mic, ma duceam de paste la tara, la bunici...si acolo era un obicei ca cei mici sa se duca pe la morminte sa caute oua incondeiate...binenteles ca cei mari le ascundeau de noi, sa le gasim mai greu... poate parea straniu, dar pe mine ma amuza la vremea respectiva.si chiar imi placea
Stropitul cu apa de la fantana, cu galeti;
Batalia cu oua in paduricea de langa sat etc.
Slujba de sambata noaptea, sa iau Lumina...imi place sa vad lumea pe srada cu lumanarile aprinse... mi se pare cel mai minunat lucru
Mie imi place slujba de inviere...:X
ma simt ceva mai aproape de Dumnezeu
Mersul la biserica sa luam lumina apoi masa de dupa e o incantare (mai ales pentru cei care au postit atata timp).
La noi este o traditie, sa umbli cu udatu: baieti sub 20 merg la fete sa le ude cu apa ( poate si cu parfum ), dar barbatii peste 20 de ani cu parfum. asta tine loc toata ziua si ii super. De obicei se umbla cu gasca si vin asa. cand fiecare iti da 2 litri in cap, poti zici ca numai trebuie sa faci baie . Am uitat sa specific ca baieti vin la fata acasa si fata trebuie sa aiba pregatit de mancare, bautura si toate cele .
Lumina luata de la biserica, si faptul ca lumea e putin mai buna cu prilejul acestor sarbatori
Toate sunt la fel de frumoase... mie de paste imi place cel mai mult slujba din noaptea invieri.
Simonescu_Amy_1994 întreabă: