Daca e sa ma gandesc, cred ca sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele.
Sau ciocolata. Una din doua.
Viața?
VIÁȚĂ, vieți, s. f. 1. Sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele
*deci Bless a luat definiția din DEX. Mister rezolvat.*
Decat sa caut pe net ce este,spun eu asa de la mine. Viata-i viata si punct. (.) Prin viata ai multe etape,bune sau proaste. Deci,normal cam asa ar fi,te nasti,stai acasa vreo cativa ani,mergi la gradinita ^^, apoi scoala generala,(intre timp iti faci o iubita/un iubit daca nu ai fata de fund cu alunite)liceu facultate etc., o casuta acolo, te casatoresti, faci copii sau doar un copil, si prin ce ai trecut tu ii ajuti si pe copii tai sa faca asta. Apoi ii vezi cum cresc, te bucuri de bunele si relele lor, imbatranesti si te duci la naiba in cosciug, te plang aia doua-trei-patru zile si dupa te uita._.
VIÁȚĂ, vieți, s. f. 1. Sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele; faptul de a fi viu; stare a ceea ce este viu. ◊ Loc. adj. Plin de viață sau cu viață = energic, viguros, vioi; vesel. Fără (pic de) viață = fără vlagă, fără vigoare. De viață = vesel, sociabil; căruia îi place să petreacă. ◊ Loc. adj. și adv. Pe viață și pe moarte = în chip deznădăjduit; cu înverșunare, din toate puterile, cu riscul vieții. ◊ Loc. adv. Cu viață = a) în mod vioi, avântat, viu; b) viu, teafăr. Cu prețul vieții = cu orice risc. ◊ Expr. A fi în viață = a trăi. A trece (sau a se trece) din viață = a muri. A aduce (pe cineva) la viață = a face (pe cineva) să-și recapete cunoștința, sănătatea; a însănătoși. A fi între viață și moarte = a fi în pericol să moară. A mântui (cuiva) viața = a scăpa (pe cineva) dintr-o mare primejdie, a salva de la moarte. A-și pune viața în primejdie (sau la mijloc) = a face ceva cu riscul vieții, a risca foarte mult. A lua (sau a căpăta) viață = a lua ființă, a se naște; a se produce. ♦ Epitet dat unei ființe iubite, care reprezintă totul în existența cuiva. ♦ Existență umană, petrecere a omului pe Pământ. ◊ Expr. Când ți-e viața mai dragă = când nici nu te aștepți, când nici nu te gândești. ♦ Ansamblul fenomenelor biologice (creștere, metabolism, reproducere etc.) pe care le prezintă organismele animale sau vegetale de la naștere până la moarte. ♦ Fig. Vietate, ființă; spec. om. 2. (în concepțiile religioase; determinat prin „de apoi", „de veci" etc.) Existență de dincolo de moarte. 3. Mod, fel, ansamblu de condiții materiale și morale ori mediu în care se desfășoară existența unei ființe sau a unei colectivități; totalitatea actelor săvârșite de cineva în timpul existenței sale. ♦ Ceea ce este necesar pentru existența zilnică a cuiva; trai (zilnic). 4. Timp cuprins între nașterea și moartea cuiva; șirul evenimentelor întâmplate în acest timp. Loc. adj. și adv. Pe viață = (care este) pentru tot timpul cât trăiește cineva. Din viață = (care este) din timpul când trăiește (cineva), când este încă viu. ◊ Loc. adv. În viața mea (sau ta, lui etc.) = (în construcții negative) niciodată. ◊ Expr. O viață de om = vreme foarte îndelungată. ♦ Biografie (relatată oral sau în scris). — Lat. *vivitia (
Vrei sa spui ca e un mod, fel, ansamblu de condiții materiale și morale ori mediu în care se desfășoară existența unei ființe sau a unei colectivități intr-o perioada limitata de timp?
Nu. este perioada de timp dinaintea mortii.
exact la fel ai raspuns si tu cand ai zis intr-o perioada limitata de timp.
intrebarea nu era ce se desfasoara pe parcursul vietii, intrebarea era ce este viata. si anume perioada de timp dinaintea mortii
Adevar graiesti tinere. Auzi, tu vi cumva din viitor? Ca ai in nume o data foarte interesanta...
*nu te lua de numele meu*
Dacă te uitai mai sus la comentariul meu, postat acum câteva zile, ştiai de ce...
Viata e atunci atunci cand te intepi cu o siringa cu nuttela si te doare, dar te simiti bine.
Viaţa este:
Cea mai transmisă boală pe cale sexuală.
P.S.: Nu urlaţi la mine!
Julyly2089 întreabă: