Care apa minerala: apa minerala carbogazoasa sau apa minerala plata? Ambele sunt minerale!
Apa de izvor: atunci cand izvoraste dintr-o zona curata, in care mediul subteran nu este impurificat, este suficient filtrata pentru a o face potabila dar este sensibila la modificari de clima si poluare la suprafata. In special pentru apele de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, afecteaza in mare masura continutul de minerale si microorganisme, uneori apa pierzandu-si potabilitatea.
Apa minerala naturala: apa minerala naturala provine dintr-o sursa ce a fost supusa unor teste de calitate stricte, prevazute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apa minerala de calitate este obtinuta prin foraje la mare adancime care ii asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.
Mai mult, daca apa minerala este extrasa dintr-o zona declarata rezervatie naturala, straturile minerale subterane ce ii asigura filtrarea vor fi mentinute in cea mai buna stare, asigurand o protectie eficienta impotriva oricarei contaminari microbiologice.
Apa minerala naturala este practic apa pura, netratata, cu exceptia eliminarii elementelor instabile si adaugarea de dioxid de carbon natural. Ea ajunge la consumator intacta, cu toate calitatile sale naturale. Adaosul de dioxid de carbon natural extras din acelasi spatiu natural ca si apa ii asigura inca o data integritatea. Pentru prepararea laptelui pentru bebelusi multi pediatri recomanda apa minerala microbiologic pura.
Apa carbogazoasa: obtinuta adesea chiar "de la robinet" sau din surse echivalente, re-purificata prin metode industriale si adaugandu-i-se dioxid de carbon industrial, apa carbogazoasa este practic o apa lipsita de noblete ce si-a pierdut intreaga bogatie si "viata" intrinseca. Ea este o simpla apa gazoasa, mai bine prificata decat ce de robinet.
Asadar apa minerala carbogazificata are un gust usor amar, uneori sarat si evident acidulat, intepator la limba!
Apa minerala plata, de calitate este usor dulce..., daca este salcie ...nu a fost filtrata igienic!
Gustul depinde de mineralele din ea. www.ondrill.ro pentru mai multe detalii.
Doamne da ce oameni destepti pe aicea, apa este un lichid inodor, insipid si incolor
maphiotul întreabă:
SingleForOne întreabă:
DaciaRomania întreabă: