Ii spui unui om ca este papagal atunci cand poti face ce vrei din el(nu neaparat sa repete ce zici tu) dar sa il poti manevra dupa cum vrei tu sau alte persoane, la asta se refera expresia.
Papagalul este o pasare foarte frumoasa si pestrita la pene pe care o inveti sa repete unele cuvinte foarte usoare pentru creierasul sau micut.
Papagalul este o pasare frumoasa, insa in unele expresii e vorbita de urat . Adica, de exemplu, papagalul de obicei repeta ce aude. Si unui om ce face asemenea i se zice "papagal", sau unui o care ar creier mic.
In cele mai multe cazuri expresia este una jignitoare, care are la baza invidia. Dar s-au mai vazut si cazuri cand respectivul numai ca nu purta pene. Sper sa nu te afisezi cu vreun papagal!
De exemplu, pe Irinel Columbeanu cam toti barbatii il fac papagal si prost nu ar fi si de repetat nu ma auzit sa repete dupa cineva.
Pai noi toti ne credem tauri comunali.si un papagal e cel ce repeta ce spune omul, in cazul de fata femeia.adica el nu ar fi in stare de nimic.noi astialalti, sa ne vezi.sexual vorbind.si al influentei asupra ta? pai sa fii tu pe mana noastraaaaa ai vedea tu ce barbati santem nu papagalul ala de langa tine.pai tu blonda suprema, si el papagalul suprem? in final ...doar figuri si prejudecati.de aia se zice ca pe om femeia il ridica, femeia il coboara. daca femeia stie sa-si respecte insotitorul ii va pune cu botul pe labe.
@domnul inginer, va rugam din tot sufletul, avem pretentii de la d-voastra. exprimati-va coerent.pentru ca mintea imi zboara exact la acei papagali care vorbesc, insa ei nu inteleg ceea ce spun.asa,ca dumneavoastra.
Adica prostanac, pentru el. Zice ca nu e la fel de smecher ca el.Va zic 100% Si eu cu tovarasii foloseam, demult.Acum eu numesc papagal o persoana marioneta cum e Boc pentru Basescu, a zis bine Aliosa. Dar in contextul tau, blonda_suprema se refera la ce v-am spus prima data
Julyly2089 întreabă: