Oooooo...cred ca asta e intrebarea mea favorita.
Ticuri verbale [enervante, folosite la fiecare 2-3 cuvinte rostite] si ticuri fizice:
-deci
-asa si
-intelegi
-sti?
-mdea si
-in fine
-ma rog
-frate
-ba si sa vezi [o folosesc si cand ii povestesc mamei ce am facut azi]
-dau din picior tot timpul...cand oboseste unu incepe altu
-ma joc cu parul [inconstient]
-mai nou de la atatea piscaturi de tantari din vara asta, ma scarpin pe mana chiar daca nu ma mananca
-imi musc buza cand ma gandesc si fac un bot de 2 m
-ma uit la telefon din minut in minut chiar daca nu vreau sa stiu cat e ceasul sau chiar daca nu astept un telefon, pur si simplu ma uit
-cotcodacesc cand ma plictisesc [ok deci asta cred ca e cea mai penala]
-ma scarpin in cap
Bye:*
Tulai domneee, serioos, asa si, loool, maa, omg, doamne ferr sau cand sunt la masa sau cand ii dau cuiva bomboane sau altceva mereu zic:daca mai vrei, mai vrei
si cand povestesc mereu zic:si sa vezi
Cand povestesc ceva incep si zic foarte repede si dupa aceea zic mereu: "Si cum doamne-i zice?" sau "Si ce spuneam?" sau mereu dupa un moment de liniste, cand vreau sa incep o conversatie, zic: "AUZI?" (ca si cum n-ar fi logic)
Pai... Fata!, Ete scoici! Ciusi de-aici[adica dispari ma mai repede], Lol!, Oh my God!, Hai sictir!, Stai parcat[calm], Chestii trestii!
Tu?
Cand povestesc :
da si cica...
nu zic ca asa da facea faze din astea sti...
In general :
Mah
Si
Lol
Cam atat.
Ticurile mele sunt alea...cand povestesc ceva nu zic tot, tot si zic sti? dupa mai zis 2-3 cuvinte si iar, sti?
si dau din picior cand sunt oriunde, la masa, la scoala, oriunde! dar tu?
La mine ticul verbal e cica si nu stiu ce si sora mea ma imita se amuza pe seama mea
Derye! a răspuns:
Am aflat ca datul din picior e tic verbal.
))AAHAHAHAHAHA
Buna! Eu uneori [ma rog aproape tot timpul] cand povestesc la cineva ceva si e mult de spus ma grabesc sa ii spun persoanei respective si tot ma intrerup si zic deci... deci... deci. Eu cred ca asta e ticul meu verbal .Al tau care e?
Coconuts s-a referit ca mai are un tic si ca ticul ei acum este sa de din picior.
"bai frate, baaa, ce draq vrei ma?, neata[asta la orice ora], hmm branza, domnul cat. atat!
Deci, incep toate propozitiile cu "deci", desi nu am de concluzionat nimic. zic "bun" in loc de "bine", si mai am si problema lui @doar.pentru.voi. cu "stii"
Eu inainte aveam :"aia"
Sa aia calculatorul`
sau
sa aia farfuriaa mai repede
)
acum ticul meu este s adau din picior
oriunde
la masa
cand stau jos
cand stau in pat
Astea nu sunt ticuri verbale... Ticurile verbale sunt cele care te fac sa repeti DE UNUL SINGUR (nu intr-o discutie, ca vezi Doamne, folosesti des acel cuvant) inconstient cuvinte...sau sunete.
Umm...as avea mai multe dar de cele mai multe ori cand imi vine sa plalng su sunt suparata, frustrata etc. Spun ceva de genul "Auuuuuu" cu un U mai lung si accentuat. Si cand fac asta toata lumea izbucneste in ras
DaciaRomania întreabă: