| deniiiii234 a întrebat:

Cine stie cum e zebra? Neagra cu dungi albe sau alba cu dungi negre?

Răspuns Câştigător
| JustMusic a răspuns:

Nici una nici alta e un cal in pijama laughing cu dungi

12 răspunsuri:
| FreshDreams a răspuns:

Noua ni s-a spus la biologie ca trebuie sa ne uitam intai la bot, iar in functie de culoarea botului, in cazul de fata, negru, se stabileste culoarea originala a zebrei.

| Adredemesconf a răspuns:

Alba cu dungi negre.
O zi buna
happy

| anaid a răspuns:

Ce este aia?:-|

| medex3 a răspuns:

Neagra cu dungi albe
tongue
Mede

| MoreTime a răspuns:

Varuitabig grin

Este alba cu dungi negrebig grin dar poate fi si invers, depinde cum vrei tu sa fiebig grin

| D33a98 a răspuns:

Zebra este alba cu dungi negre, pot fi sigura de asta. :-D

Fundita?

| Ioana1984 a răspuns:

ZEBRA:
Unde traiesc?
Traiesc in Africa, in campie, in locuri deschise dar si in munti. Nu am o casa dar ma odihnesc intinsa pe pamant.

Cum arat eu?
Traiesc in Africa, in campie, in locuri deschise dar si in munti. Nu am o casa dar ma odihnesc intinsa pe pamant.

Ce culoare am? Corpul meu este alb-argintiu sau alb-galben cu dungi negre, capul este alb dar si cu pete maro iar fata este maro deschis.

Cat de mare sunt?
Pot avea 1, 5 metri inaltime.

Cat de mult cantaresc?
Pot sa cantaresc si 200 de kg, dar si 500 de kg.

Cum este familia mea?
Calatoresc cu prietenii in turme.

Ce mananc?
Sunt vegetariana, manac frunze, iarba si alte plante.

Cum ma apar de dusmanii mei?
Sunt mancarea favorita a leului. Dar dungile ma fac greu de urmarit pentru un animal pradator cand ma alearga sau cand ma vede. Daca mai multe prietene aleargam in acelasi timp, pradatorul nu ne mai poate urmari pe nici una!

Ce este asa de interesant despre mine?
Dungile sunt cele care fac zebra diferita de restul familiei cailor. Sunt colorata asa pentru a ma apara impotriva inamicilor. Odata, eram foarte multe in Africa, dar acum nu mai suntem decat in arii restranse din cauza ca am fost foarte vanate.

Niciodata 2 zebre nu au aceeasi dispunere a dungilor. Sunt dependenta de apa si calatoresc mult sa o gaseasc. Beau cate 14 litri de apa pe zi. Ne recunoastem intre noi dupa semnele primare, voce si miros.

| M.madallina a răspuns:

Roz cu buline albastre...laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E amandoua culorile.
Nu poti spune ca are o culoare care predomina, ea fiind bicolora asta ajutando la camuflaj.
In concluzie, zebra e alb cu negru sau negru cu alb, in dungi.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alba cu dungi negre

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zebra are dungi negre sau albe.

Întrebări similare