| ReveuseKaari a întrebat:

Credeţi în pedeapsa cu moartea? Credeţi că ar ajuta cu ceva şi că ar fi mai bine să fie adaptată şi la noi? Nu ştiu dacă am nimerit categoria, dacă nu îmi cer scuzehappy

11 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Probabil ar ajuta destul de mult deoarece ar inceta multe crime si jafuri. S-ar imputina oamenii rai, insa nu cred ca va fi vreodata adoptata de noi.Categoria putea fi ''conversatii'' deoarece nu vad ce ar fi amuzant in ceea ce ai intrebat tu. O zi frumoasa iti doresc!

Răspuns utilizator avertizat
| BlackVeil a răspuns:

Ar fi rau daca in Romania ar exista o astfel de pedeapsa. Doar ganditi-va, populatia Romaniei ar ramane la vreo 5 milioane de locuitori (si asa populatia noastra se reduce pe zi ce trece). laughing
Hai ca sa n-o luam in gluma, parerea mea este ca nimeni n-are dreptul sa omoare o persoana, indiferent ce a facut acea persoana!

| Derye a răspuns:

Ce gandire de **** ai ReveuseKaari. Serios.

Nu stiu cati dintre voi ati fost la inchisoare, dar nu e chiar asa frumos acolo. Vorbesti de parnaie din jacuzzi.
Inchisoarea are 2 scopuri:
1) Pedeapsa fizica, nu e asa placut sa stai inchis intr'o camera, sa degeri de frig iarna, sa mori de cald vara.
2) Pedeapsa psihica, ajungi sa intri in depresii, doar gandindu'te ca o sa stai inchis intr'o camera pentru tot restul vietii, si sa incepi sa te invinuiesti pentru ceea ce ai facut.
Asta exceptand "pedepsele" pe care le primesti de la ceilalti detinuti. Nu e ca in filme, unde aia sunt curati, stau la caldura, acolo nu e hotel.
Luand'o pe alta parte, spui ca iesi cu jdemii de euro, nu? Gandind logic, de unde ai tu atata bani, si sa stii cui sa ii dai, fara sa iti iei teapa?
Luand'o si pe ultima parte, ce parere are religia ta despre asa ceva?
Totusi, se mai pot face si confuzii, greseli, si sa omori un om nevinovat.
Nu vad nici un avantaj in chestia asta, poate doar simpla satisfactie egoista a rudelor, ceea ce nu e nici aia corecta.

Side note: vorbeam de un "tu" general, nu vorbesc cu cineva anume.

| Lluvia a răspuns:

Nu vad nimic amuzant la intrebarea asta dar hai sa iti raspund serios
Nu mi se pare corecta pedeapsa cu moartea. In primul rand ca noi nu avem dreptul sa luam viata cuiva cum nu aveam dreptul nici sa i-o luamstraight face
Si nu mi se pare ca ar fi o pedeapsa. dimpotriva trebuie sa traiasa pentru a fi pedepsit in viata. Daca il omoram ce rezolvam?straight face L-am scapat de adevarata pedeapsa din viata.
happyparerea mea

| anyia a răspuns:

Buna:d
O intrebare dificila, zic eu. E adevarat ca nu ai nici un drept sa iei viata cuiva, dar iti dai seama ce inseamna asta?
De la inchisori se evadeaza... politia te mai lasa liber daca ii dai flaconul cu 1000 euro etc.
Si vezi tu, in tarile in care pedeapsa capitala e moartea... poate e mai bine. Avand in vedere ca stii ce te asteapta, s-ar putea sa nu mai vrei sa omori pe cineva, sa furi ceva sau alte chestii de genul asta.Bine, observi ca acest lucru are si dezavantaje si avantaje...asa ca decide singura.

| watchmen a răspuns:

Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi(pana o sa fie plin pe-aici, de stirbi si orbi)
@sqqmpikka tu crezi ca cei condamnati la inchisoare pe viata chiar sufera(poate cazuri izolate), ei in inchisoare o duc bine mersi, au un adapost, mancare, caldura pe cand oamenii de rand trebuie sa munceasca pentru asta, si pe langa asta ii mai tin in spate si pe cei din inchisoare
Acesti "oameni "nu merita "luxul" de a fii inchisi pe viata (si nici asta nu e sigur)
Parerea meawinking

| Riot a răspuns:

Daca un om este criminal atunci si noi sa fim criminali in numele "dreptatii"?
Societatea noastra inca mai dispune de resursele si oamenii capabili sa recupereze tot ce a mai ramas bun din oamenii care au facut greseli, pe care poate le regreta tot restul vietii, cea mai mare suferinta este cea psihica si cu siguranta nu cred ca este placut sa stai inchis intre 4 pereti gandindu-te tot restul vietii ce bine ar fi fost daca nu ai fi facut acea fapta groaznica.

Ca fapt divers in tarile in care se foloseste pedeapsa cu moartea rata criminalitatii este mai ridicata.

| ReveuseKaari explică:

Am spus că nu am nimerit categoria, dar nu ştiam unde să o pun şi am prostul obicei să le pun aici când nu am nicio ideehappy. Cred că mai bine era la Legislatie, Politic & Social. Vă mulţumesc pentru răspunsuri şi mai aştept şi altele.

| ReveuseKaari explică:

Zero, sunt de acord cu tine (btw, se scrie "ia" nu "i-a") dar crezi că e mai bine sa ii lăsăm să stea câţiva ani în închisoare (pe banii statului...adică de fapt pe banii noştri) şi apoi să iasă pe motiv de "bună purtare" dar motivul real să fie câteva mii de euro, apoi să omoare iar alte persoane nevinovate şi să le nenorocească familiile?

| diana_4229 a răspuns:

Toti avem dreptul sa traim si nu avem dreptul sa ne luam viata asta poate doar DUMNEZEU