Ar fi super misto. Si eu mi-am pus aceasta intrebare. Ne-ar fi mult mai usor oriunde am merge ne-am descurca excelent.
Oricum limba engleza e cea mai vorbita limba de pe glob. Deci daca stii engleza esti 90% scos
*tusit* De fapt, chineza este cea mai vorbita limba de pe glob, vorbita de aproape 1, 5 miliarde de oameni.
Btw, cu procesul globalizarii fiind atat de rapid, se va ajunge la o limba comuna pentru toti oamenii in cateva decenii.
Oricum limba engleza e cea mai vorbita limba de pe glob. " mandarina are un milion si ceva
Mandarina*
E un dialect al limbii chineze, deci intra in categoria chineza.
Si tot chineza are mai multi vorbitori decat engleza
Niceeeeee faza cu tusit )) Chineza nu e extinsa la fel ca Engleza. ci e vorbita doar in unele parti. Engleza e pe tot pamantul raspindata si mai mult vorbita.
Gresit! Exting in mai multe parti geografice nu inseamna mai mult vorbita.
Aproposi chineza este extinsa in FOARTE multe parti ale lumii, fail (x2).https://ro.wikipedia.org/......a_chineză
De unde ai luat tu faza cu engleza habar n-am )
(P.S. sa nu crezi ca am ceva cu tine!)
Dar nu e raspandita in afara Chinei, Taiwanului, Singaporelui si a regiunii invecinate, pe cand engleza e raspandita pe mai multe continente si a fost folosita de cele 2 superputeri in secolul trecut : Imperiul Britanic, Statele Unite ale Americii. Chineza nu e raspandita pentru ca nu au avut incercari de imperialism ca "prietenii ei europeni" sau Japonia (nici aia nu au prea reusit sa isi extinda limba)
Neimportant,atata timp cat vorbim de care este cea mai vorbita limba in lume!
Raspandirea in era coloniala a unei limbi este una, si aici ai dreptate, dar in ziua de astazi exista o migratie incredibila din China in alte tari, raspandind asadar aceasta limba.
Subiectul principal pe care l-am abordat cand am dat reply initial a fost limba cea mai vorbita in lume.Asadar mandarina ( un dialect al chinezei ) este cea mai vorbita limba. Restul sunt abureli.
Am putea lucra mai eficent, ar disparea slujbele de translator. Apropo cum a ajuns intrebarea ta la t/a?
Dar la ce categorie ar trebui sa fie?
Conversatii cred.
anonim_4396 întreabă:
Zbenguici întreabă:
EllicutsaV întreabă:
Julyly2089 întreabă: