In primul rand trebuie sa indepartezi de la conducerea tarii -si fara drept de apel- toti acei oameni care fac rau tarii; adica pe toti. Acesta este primul pas pe care l-a facut Solomon.
Sa-i ingradesti sa traiasca intr-o zona care nu au posibilitatea decat de a primi informatia, nu sa o si ofere. Daca o va oferi o vor face cu pretul vietii. Asa a facut Solomon.
Sa iei o sabie si sa faci dreptate cu ea. Asa a facut Solomon.
Tu spui ca si el: "Mi-am pus inima sa cunosc intelepciunea si sa cunosc prostia si nebunia. Dar am inteles ca si aceasta este goana dupa vant."
La urma vei spune tot ca el: "Caci unde este multa intelepciune este si mult necaz, si cine stie multe are si multa durere."
Un verset care imi place mult din Eclesiatul: "Cine, in adevar, poate sa manance si sa se bucure fara El?" (Eclesiast.2:25)
Si urmatorul dupa el:
"Caci El da omului placut Lui intelepciune, stiinta si bucurie; dar celui pacatos ii da grija sa stranga si s-adune, ca sa dea celui placut lui Dumnezeu! Si aceasta este o desertaciune si goana dupa vant."
Nu este posibil.
Nici asta nu este posibil.
Nici. Si nici.
Iar prințesa Danemarcei (cea mare) este combinata cu mine si chiar in weekend mergem la film in mall. Deci nici asta.
Sâc!
Înțelepciunea, virtutea după care tânjim majoritatea dintre noi, nu este altceva, spune Solomon, decât capacitatea de a vedea clar lucrurile și de a aplica cunoștința pentru a rezolva problemele.
Vorba dulce mult aduce!
O vorbă bună, spusă la momentul potrivit face, de multe ori, cât o mie de sfaturi.
DaciaRomania întreabă: