CUM IL PREPARI
Trebuie sa stii ca igiena este foarte importanta atunci cand te apuci sa pregatesti biberonul celui mic. Inainte de fiecare masa, nu uita sa te speli bine pe maini, sa speli si sa dezinfectezi sticluta si tetina. In momentul in care te apuci de trea ba, trebuie sa ai totul la indemana. Poti sa folosesti apa plata, pe care o vei fierbe, dupa care o vei lasa sa se raceasca. In sticluta se pune prima data apa, apoi se adauga laptele praf si se agita bine. Sa tii cont intotdeauna de instructiunile de pe ambalaj si sa respecti cu strictete masurile. Nu e bine sa depasesti cantitatea de lapte, acest lucru putand afecta rinichii. Este indicat sa-i ad ministrezi laptele caldut, cam la aceeasi temperatura cu cel ma tern. E bine sa incerci temperatura laptelui pe incheietura mainii tale, inainte de a-l da copilului. Nu incalzi bibero nul la microunde!
Daca vrei sa obtii o cantitate mare de lapte praf, indesi cateva vaci intr-un avion si apoi le spui sa zboare(fara parasute)
Cel mai bum lapte praf se obtine in felul urmator, te duci la un vecin pe care nu il inghiti si are vaca, te ajezi in fata vacii si spui urmatoarea fraza; Alege-sar praful de laptele tau.
Deci...nu stiu cum sa iti explic e mai complicat...stai sa formulez, nu stiu daca o sa pricepi:d
Sunt niste pasi usor de urmat:
1. Urci o vaca in avion
2. Pornesti avionul
3.Invarti vaca pana i se face rau
4. O arunci
5.Strigi ''CADE VACAAA!''
6. Oamenii de jos care aud ii pregatesc aterizarea intr-un loc cat mai tare pentru a fi laptele praf de calitate
7.Cade vaca.
Si asta e povestea laptelui praf
Sincer nu prea situ dar cred ca urmatoarele:
se extrage anumite substante din lapt si din ce ramane se face branza sau unt
Pai... in 5 pasi:
1. Iei o vaca frumoasa, mare si grasuta
2. Iei un avion
3. Duci vaca in avion
4. Arunci vaca din avion
5. Iei laptele.
Si, gata laptele!
Laptele praf se face praful de soya. Varianta cu vaca din avion este o ipoteza gresita.Soya este o leguma care este benevica organismului si mai ales inimi.Deci praful de soya de amesteca cu LBifidus o substanta albicioasa din lapte si se obtine un praf de culoare mai deschisa ca sa se finalizeze procesul praful obtinut se amesteca cu calciu si fier si alte substante din lapte.
Laptele este un aliment valoros, motiv pentru care, din cele mai vechi timpuri s-a cautat o metoda de conservare a sa sub diverse forme si in conditii convenabile.
Obtinerea laptelui praf din lapte se face printr-un proces fizic, simplu, format din doua etape:
Etapa I - laptele este fiert si, prin evaporare, apa prezenta in mod natural in lapte in proportie de 87% este partial eliminata. Ceea ce rezulta dupa evapoararea continutului de apa, este lapte concentrat.
Etapa a II-a - laptele concentrat este pulverizat in particule fine intr-un jet de aer fierbinte eliminandu-se astfel complet apa si rezultand laptele praf.
In urma acestui proces sunt pastrate toate elementele nutritive din lapte : proteinele, glucidele, lipidele si mineralele, ceea ce rezulta fiind laptele praf.
Perceptia generala este ca laptele praf este un produs nociv pentru sanatate, insa procesul de obtinere a laptelui praf este unul fara transformari chimice si fara adaugare de substante cu potential daunator pentru organism.
Laptele praf este compus din proteinele, glucidele, lipidele si mineralele din lapte, in forma concentrata.
DaciaRomania întreabă: