Este o vorba a poporului nostru. Poporul nostru are multe vorbe tampite. Exemplu: capul plecat, sabia nu-l taie. Curiozitatea este un atribut al persoanelor inteligente care vor sa cunoasca mai mult. Curiozitatea exprima o forma de inteligenta nativa si are un rol imens in dezvoltarea omenirii. Daca n-ar fi fost curiosii nu s-ar fi inventat atatea si n-am fi evoluat asa. Nu sunt de acord cu o asemenea expresie.
Dar mor informati asta-i replica mea cand intreb ceva si mi se rasp. curiosi mor repede
Depinde...pai curios e sa afli cum e in cealalta lume.
Acel curios face in asa fel incat sa ajunga pe cealalta lume.
Cam asta cred ca e ideea.
p.s. asta e 1 exemplu
Ba sorin2tudora nu mai intra pe trivia/amuzanta daca tu dai raspunsuri deaste concrete.
Heii.
Depinde de curiozitate.
E bine sa fii curios ca aflii mai multe.
Dar daca esti prea curios...
.de exemplu "ce se intampla daca sar de pe bloc?" (exemplu stupid)
si din curiozitate te arunci
Probabil ca da,din cauza ca, curiosii se baga peste tot, chiar si in locul nepotrivit la momentul nepotrivit.Ex daca vede cum cineva a facut o crima si criminalul il observa il omoara si pe curios.
Nu.E bine ca esti curios as aflii cat mai multe dar uneori trebuie sa te mai abtii...Si eu sunt de felul meu curioasa...
Nu este doar,, o vorba", de exemplu:atunci cand o persoana nu vrea sati zica ceva, u zici:
-Ma facusi curios/curioasa!
El zice:
-Curiosii mor repede?
Ei, bine! Eu chiar la asta ma gandeam de multe ori. Cica imi ziceam ca daca un om e curios sa vada ce e intr-o groapa intunecata, se arunca in ea si ajunge sa fie mancat de lei . Si uite asa ajung curiosii sa moara repede.
Ei, bine! Sa recunosc si eu sunt cam curioasa cateodata, dar nu m-a dus la pericol asta!
Nu neaparat. Da' sa zicem ca cineva ti-a zis sa nu intri intr-o anumita camera fara sa-ti zica si motivul. Tu MORI de curiozitate, mergi sa deschizi usa, intri, si apare ceva : o chestie ascutita, un psihopat cu o arma care e inchis acolo pentru ca ei bine e... psihopat. Te impusca si mori.
In cazul asta curiosii mor repede.
Julyly2089 întreabă: