Cartea trebuie sa aiba un numar par de pagini (se presupune ca le-a numarat pe toate), deci Andrei minte.
Andreutz, intrebarea se refera la numarul de pagini total al cartii, nu numai la cele scrise. O carte e alcatuita din file, care au o pagina pe o parte si alta pe cealalta parte, de aceea nu poate avea un numar impar de pagini.
Nu e foarte clara intrebarea si nici raspunsul meu n-a fost prea clar (desi am pus o oarecare explicatie in paranteza). Eu stiam problema cu un caiet si acolo nu erau dubii.
Andrei minte cu siguranta; este posibil insa sa minta si Dan. Eu nu am incredere nici in ce spun eu, de ce as avea incredere in ce spune Dan?
Nici unul nu minte...cartea lui dan are 148 de pagini, iar cartea lui andrei are 153 de pagini...
si fac o mica paranteza...eu nu am inteles o chesti e brigaela...care e faza cu numar par de pagini? nu fac la misto, dar chiar nu pricep... sper sa nu intelegi gresit...
Am inteles brigaela...doar asa cum ai zis situ, formularea e confuza...si deci se poate interpreta
Andrei minte...pentru ca simt asta, si pe deasupra ma convins si raspunsul brigaelei.
Andrei minte pentru ca dan a zis primul ca are 148 de pagini cartea lui si andrei a auzit si acum minte ca el are mai multe pagini
Cum spune si Brigaela, andrei minte deoarece cartea nu poate avea un nr. impar de pagini (o foaie de hartie contine doua pagini).
Nu este chiar confuza intrebarea, deoarece intr-o carte chiar si paginile nescrise sunt numerotate (chiar daca sunt intre capitole, la inceputul sau sfarsitul cartii.) Deci si ultima pagina este numerotata. Asta nu inseamna neaparat ca Andrei minte, poate nu cunoaste acest amanunt.
Andrei pentru ca numarul paginii trebuie sa fie par...
asta logic...
dar poate minti si dan. poate doar se lauda ca are carte