| Wtf9000 a întrebat:

De ce aerul este invizibil?

Răspuns Câştigător
RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Moleculele de aer sunt mai mici decat lungimea de unda a luminii vizibile. Lumina nu poate interactiona cu particule ce sunt mai mici decat lungimea sa de unda. Asta face ca aerul sa fie invizibil.

17 răspunsuri:
| ka2 a răspuns:

Pai nu este!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca e gaz, majoritatea gazelor sunt invizibile sau au o anume coloratie + ca ochiul uman a fost in asa fel proiectat sa nu fie deranjat de aer deci prin urmare sa nu-l vada.
aaaa da si moleculele din aer sunt destul de dispersate incat vedem f clar printre ele.

| andi a răspuns:

Invizibil, insipid, incolor, inodor,

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Pt ca asa a vrut Dumnezeuwinking

| psiholoaga a răspuns:

Ca sa putem vedea obiectele prin el si sa nu intram cu nasu-n stalp.

| anonim a răspuns:

Pentru selfhelp
nu poti face comparatie intre spectrul luminii, oricare ar fi el, fie ca este vizibil, fie ca nu, si gazele.gazele au o compozitie chimica, pe cand lumina nu.este ca si cum ai aduna litri cu kg.

Răspuns utilizator avertizat
RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

@emil: faptul ca vezi ceva se datoreaza luminii, de fapt a reflexiei luminii din obiecte. Atata timp cat obiectul (aer) este foarte mic, nu exista lumina care sa reflecte din el, deci pare invizibil.

| anonim a răspuns:

@selfhelp
aerul nu este mic.scuze ca te contrazic.aerul este transparent si reprezinta un amestec de gaze, iar densitatea lui este in conditii normale la 0grade C 1.29kg/mcub.te-ai exprimat gresit. vroiai sa spui probabil ca are densitatea mica.si intr-adevar, aici ai dreptate, noi vedem obiectele datorita reflexiei luminii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a crede si cei ce spun, nu cred pana nu vad.

| me_6767 a răspuns:

Pt ca este un gaz si mojoritatea sunt incolore nu invizibile!

| Ea a răspuns:

Aerul este ca dragostea. Nu il putem vedea, dar il putem simtihee hee.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca daca l-am vedea am fi foarte confuzi si nu am mai stii ce se intampla in jurul nostru... tie iti place sa mergi cu masina atunci cand e ceata? daca aerul ar fi negru, ce te-ai face?

| bogy a răspuns:

Pt k moleculele care il alcatuiesc sunt microscopice si nu sunt legate intre ele.fiind si foarte dispersate in acelasi timp.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Daca era vizibil mai puneai intrebarea?

| Bianca26bb a răspuns:

Dar de ce apa este incolora?
Dar de ce oamenii pot vorbi?
Aceste intrebari nu isi gasesc raspuns. Dumnezeu a inventat aerul sau, alta explicatie, fiindca e un gaz happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca asa s-a nascut laughing laughing

Întrebări similare