Este sutana, anteriu sau reverenda (asta cum suna?), nu sultana! Este uniforma preoteasca, simbol al misiunii bisericesti, ca el este slujitorul Domnului.
Cristelnita suna cum suna, dar i se mai spune si colinvitra, baptisteriu sau krustilinica! Astea denumiri de tinut minte!
Sutana...eu am inteles sultana. Frateee...
Ft rau
"ft, ft" rau.
Am putut spune "cristelnita" de multe ori una dupa alta
Cristelniță cristelniță cristelniță cristelniță cristelniță cristelniță cristelniță n-am de gand sa continui
Si eventual copiii cu care "se joaca"
Pai vezi..stiu eu ce stiu
N-am auzit ca pana acum preotul sa aiba sultana, stiam ca are preoteasa.
Am gresit si eu...era sutana. Ce rai sunt oamenii
Insinuezi ca-s rea?
Esti...fata?
Preotul care a inventat acest cuvânt voia să-i zică "sultană" dar avea o boală ciudată ce nu-i permitea să pronunțe litera "L".
A numit-o așa pentru că era un popă bengos care a avut parte de multe femei în tinerețe și lumea l-a poreclit "Sultanul" din cauza asta. Ajuns la bătrânețe fetele nu se mai uitau după el așa că și-a croit un obiect vestimentar cu care să facă sex, iar cum o considera iubita lui a numit-o după el.
Este o posibila teorie... Hmmmm interesant...
Sunt denumiri foarte foarte vechi păstrate de-a lungul timpului. În epocile de demult, toți bărbații purtau haine largi până în pământ. Doar preoții și călugării au păstrat hainele până în pământ, ca o dovadă a continuității credinței timp de 2000 de ani. În unele cazuri, mai îmbracă haină din aceasta lungă și cântăreții bisericești. Sutana mai poate fi considerată astăzi și o dovadă a universalității preoțimii. Adică preoții sunt și ai bărbaților și ai femeilor. Mai simplu spus, preoții par "bărbați în haine femeiești".
Zau...nu mă minti?
Jur pe cuvantul meu de mincinos ca nu
Fane...
Ai auzit si tu de poza de profil? Poti pune una pe care scrie "sunt un mincinos"
Daca e sa pun, pun cu fata mea dar mi-e frica ca atunci cand oamenii o sa o vada o sa cada de pe scaun
"frica ca" aha deci...
Sa stii
Mda...
Venerabilul întreabă: