Raspuns pentru "adinaciosescu":lacrimile apartin de oftalmologie, iar "mucii" de ORL, ca sa fie clara provenienta fiecarui tip de secretie.
Glanda lacrimala produce 3 tipuri de lacrimi: lacrimile continue, care sunt produse pentru umezirea permanenta a globului ocular. Ele contin apa, lipide si proteine, dar si substante care actioneaza contra infectiilor. Fiecare clipire ajuta la intinderea acestor lacrimi.
lacrimile reflexe: au un continut similar cu cele continue si sunt produse ca reactie la agenti iritanti sau obiecte straine introduse in ochi.
lacrimile emotionale: contin concentratii mai mari de proteine, magneziu si prolactina.
sper ca ti-am fost de folos!
Lacrimile emotionale reprezinta un mod de recuperare dupa un eveniment stresant. Practic, prin lacrimi eliminam toate substantele chimice toxice care s-au produs in organism din cauza supararii.
Deoarece stresul netratat creste riscul de infarct si dauneaza neuronilor, se poate spune ca abilitatea oamenilor de a plange are valoare existentiala, de supravietuire.
Pai... pentru ca glandele care elimina lacrimile sunt in legatura cu cele care elimina "mucii"
Nu stiu! Poate atunci cand plangi iti curg si lacrimi si muci doar ca sa pui tu intrebarea asta!
Ai eu cred ca:
Lacrimile trec prin canalul lacrimal iritand peretii foselor nazale care secreta mucusul
AnnyIsMyName întreabă:
Julyly2089 întreabă: