De ofticat ce e ca nu poate depune oua, ni le-aduce noua
@Countessmi se pare mie sau ai stat pe TPU azinoapte? ...sau doar mi-au sarit in ochi intrebari de-ale tale? ...ca eu unul m-am culcat pe la 5dim...
Atat iepurasul cat si oul, reprezinta simbolul fertilitatii si, sunt parte din traditie, fara vreo legatura dogmatica.
Pai cred ca initial aducea... niste bilute maronii, dar oamenii nu au fost foarte incantati de ele. Asa ca a trebuit sa se adapteze la piata...
Traditia iepurasului de Paste este un ritual pagan, care nu are nicio legatura cu sarbatoarea Mortii si Invierii lui Iisus Hristos. In realitate, iepurasul reprezinta simbolul fertilitatii si al naturii care se trezeste la viata odata cu venirea primaverii. Legenda iepurasului, ca un simbol al Pastelui, a fost pentru prima data mentionata in Germania, avandu-si originea probabil in traditia populara precrestina. Primii care au facut dulciuri in forma de iepurasi au fost germanii, iar primele astfel de dulciuri inventate erau facute din coca si zahar.
Neah..pe 12 dormeam de daramam peretzii..pff a 3-a zi de munca a cate 12 ore
Nu depun ouaaa... tu nu stiai ca iepurii depun icre?
Noroc ca asta ne-a invatat la scoala!
Da.Moiadaniela are dreptate. Cele doua simboluri provin din culturi diferite. Mira
@regis, ce bilute aducea? nu m-am prins din prima, ma tot gandeam ce vrei sa zici...
depun si oua Dumnezeule ce intrebare). Iepurasul si ouale de paste reprezinta simbolul Pastelui.
@. shock. mike. tare raspuns
Iepurasul de paste este doar o inventie stupida pentru copii mici, cu scopul de a-i indeparta pe oameni de Isus.
http://www.youtube.com/watch?v=2cHnz3ho3uE&feature=related
minutul 3.19
Unicovrigul întreabă: