Da, depinde si ce scrii. Daca eu scriu pe o foaie o reteta de prajituri nu are efect terapeutic. Insa daca scriu ceea ce simt sau gandesc, da. Toate formele de arta sunt terapeutice si folosite in anumite orientari. De exemplu, exista o tehnica in terapie, care se numeste tehnica celor 3 scrisori si care te ajuta f mult sa iti pui ordine in ganduri cand esti foarte suparat sau furios pe cineva si vrei sa eviti urletele. Prima scrisoare o umpli cu tot ce iti trece prin cap, cele mai urate ganduri despre pers. respectiva. In a doua, mai dificila, incerci sa gasesti momentele frumoase din relatia cu ea. Iar in a treia incerci sa expui motivele pentru care esti furios, intr-o maniera non-agresiva. Desigur, nu ii dai aceste scrisori, ci, dupa a treia, mergi si discuti cu ea fata in fata. Scrisorile sunt doar ca tu sa iei gandurile din fluxul lor urias si sa le scoti din tine, ordonandu-le.
Da. Daca scrii mult si ordonat. Daca scrii un roman sau altceva, prin care sa-ti expui cunostintele, parerea etc.
Da, asa este.eu,spre exemplu, daca sunt suparata, trista si nu am pe nimeni langa mine sa discut despre ce mi se intampla, imi prinde foarte bine sa scriu ceea ce simt. e ca si cum ai povesti cuiva ce ti se intampla, iar"persoana" te asculta linistita.iti ofera o senzatie de eliberare, reusesti sa lasi ce este rau pe foaie si sa mergi mai departe.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Julyly2089 întreabă: