anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca scrisul are efecte terapeutice?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Da, depinde si ce scrii. Daca eu scriu pe o foaie o reteta de prajituri nu are efect terapeutic. Insa daca scriu ceea ce simt sau gandesc, da. Toate formele de arta sunt terapeutice si folosite in anumite orientari. De exemplu, exista o tehnica in terapie, care se numeste tehnica celor 3 scrisori si care te ajuta f mult sa iti pui ordine in ganduri cand esti foarte suparat sau furios pe cineva si vrei sa eviti urletele. Prima scrisoare o umpli cu tot ce iti trece prin cap, cele mai urate ganduri despre pers. respectiva. In a doua, mai dificila, incerci sa gasesti momentele frumoase din relatia cu ea. Iar in a treia incerci sa expui motivele pentru care esti furios, intr-o maniera non-agresiva. Desigur, nu ii dai aceste scrisori, ci, dupa a treia, mergi si discuti cu ea fata in fata. Scrisorile sunt doar ca tu sa iei gandurile din fluxul lor urias si sa le scoti din tine, ordonandu-le.

4 răspunsuri:
Anna
| Anna a răspuns:

Da, foarte adevarat. Te linisteste!

cristian
| cristian a răspuns:

Da scrisul poeziilor.

Bula
| Bula a răspuns:

Da. Daca scrii mult si ordonat. Daca scrii un roman sau altceva, prin care sa-ti expui cunostintele, parerea etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, asa este.eu,spre exemplu, daca sunt suparata, trista si nu am pe nimeni langa mine sa discut despre ce mi se intampla, imi prinde foarte bine sa scriu ceea ce simt. e ca si cum ai povesti cuiva ce ti se intampla, iar"persoana" te asculta linistita.iti ofera o senzatie de eliberare, reusesti sa lasi ce este rau pe foaie si sa mergi mai departe.