Mi se pare copilaresc sa faci astfel de glume si mai ales sa razi si singura la ele.
Daca nu crezi, de ce il mai invoci ma rog? Lasa-i pe ceilalti sa creada in ce doresc, nu vad cu ce te incomodeaza pe tine.
@scelerat - la naiba, m-a prins cu greseala; chiar furni, am uitat sa-ti urez sarbatori fericite, mi le accepti?
Da mai furni, eu am vrut sa fiu baiat finut sa-ti urez un nou an fericit, fie ea si-o urare conventionala, dar trebuia s-o fac rapid pana nu te muti pe alt cont. Oricum, misto strategema sa te dai barbat si sa folosesti diacriticile.
La multi ani furnicuta mea!
Viata de dincolo nu o poate povesti nimeni, doar ne inchipuim ca este ceva urit(sau poate nu?)
Buna alina
e interesant cum vezi tu iadul, dar e bine ca macar ai o viziune si o respect. E greu sa crezi in acest secol ceva sa nu crezi, dar gandeste-te ca la cate rele se intampla in aceasta viata trebuie sa fie si un loc in care sa se faca dreptate...sufletul nostru cand paraseste trupul unde crezi ca se duce? e greu sa crezi in viata de dupa moarte dar gandeste-te ca se intampla atatea minuni si in ziua de azi, cu sfintele moaste, sfanta Cruce, sfintele icoane, oameni care prin rugaciune s-au vindecat, altii pentru care cea mai mare minune a fost sa-L gaseasca pe Dumnezeu.
Nu stiu daca tu crezi sau nu in Dumnezeu, dar daca ai macar o farama de curiozitate de a afla adeverul despre acest subiect, te rog sa citesti visul Maicii Domnului.Iti promit ca nu vei regreta!
Cred ca nu prea mai au rostul lor raspunsurile la intrebarea ta.Vedeti si voi. iadul este tot mai aproape de noi, de voi.Nu va mai stresati din toate cacariile.Nu mai deveniti recalcitranti din orice nimic.Reveniti-va si meditati asupra iadului care va asteapta-asta doar daca mai continuati sa va atacati.Fiti mai buni unii cu ceilalati.Doar asa veti evita sa ajungeti acolo unde este intuneric.
Stii ce-mi place la cei care arunca dileme de genul asta? Ca ne pun pe jar pe noi, cei care credem in aceste lucruri, sa ne aducem aminte mai des ca, comportamentul pe care-l avem in aceasta viata si actiunile pe care le intreprindem vor avea o consecinta si un efect dupa moartea noastra. Sincer, nu cred ca ceea ce spui este convingerea ta sincera, din inima, cred ca doar incerci sa provoci niste efecte care sa-ti confirme intocmai ceea ce tu spui ca nu exista.
Parerea mea.
Da, personal cred ca exista acel loc, asa cum cred in Dumnezeu si ca exista alt loc numit"rai"; ce este iadul: singuratate, izolare, remuscare, moarte"vie"pentru ca doresti sa nu-ti mai auzi gandurile si nu poti.
Poti sa vezi rau in orice
dar iadul e rautate intruchipata e un loc in care nu vrea sa ajunga nimeni
depinde si de religia ta...
dar asta nu e de gluma.rau e cand faci satira asa de dorul lelii!
Cred. Empiric voi stii atunci.
Evanghlistului Ioan i-au fost descoperite lucrurile in felul urmator: Apocalipsa 20: 12 Am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie.
Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii.
Morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.
21:1 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră.
2 Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea Sfântă, noul Ierusalim
3 Am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea:
„Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, ei vor fi poporul Lui şi
Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Moartea nu va mai fi."
5 Cel ce stătea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi."
8 Cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
10 Mi-a arătat cetatea Sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, 11 având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră prea scumpă, ca o piatră de iaspis, străvezie ca cristalul.
18 Zidul era zidit de iaspis, şi cetatea era din aur curat, ca sticla curată.
19 Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul
23 Cetatea n-are nevoie nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul. (Cristos)
27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci
numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.
Ce mi se se pare definitoriu e ca este un loc in care Dumnezeu nu este implicat. Eu spun ca e suficient.
@ndt Ca sa fii scris in Cartea Vietii trebuie sa crezi ca Iisus a fost pe pamant, este Dumnezeu, a murit pentru pacatele tuturor inclusiv alte tale (Ioan 16:24) si sa-l iubesti din toata inima ta, lucru care reiese din modul in care asculti de limitele puse in Biblie. (nu miniciuna, furt, adulter, invidie, rautate) A face ce depinde de tine pentru a nu fi acestea, sa devina tot mai putine. Ca sfinti 100% vom fi in cer.
Venerabilul întreabă: